Vízilabda

Magabiztos győzelemmel kezdhet a magyar válogatott

megosztom

Férfi vízilabda válogatottunk Grúzia ellen kezdi meg Európa-bajnoki szereplését Barcelonában.

Magabiztos győzelemmel kezdhet a magyar válogatott. - Fotó: Archív

Hétfőn a férfi vízilabdázok küzdelme is megkezdődik a barcelonai rendezésű 2018-as Európa-bajnokságon. A mieink a nyitónapon Grúzia legjobbjaival találkoznak, s az erőviszonyoknak megfelelően illene magabiztos győzelmet aratnia Märcz Tamás együttesének.

1x2    
Magyarország Döntetlen Grúzia
- 17.00 17.00

A magyar válogatott Eb-re való felkészülése mondhatni jól sikerült, hiszen a temérdek edzőmeccs mellett a hazai rendezésű Világliga szuperdöntőjében ezüstérmet szerzett, majd a torna előtti főpróbán, a regnáló világbajnok Horvátországban tudott nyerni 6-4 arányban.

Az első körben Grúziával találkoznak Nagy Viktorék, amely csapat ellen, ahogy fentebb is említettük, kötelező a győzelem. A keleti gárdával eddig egyébként ötször találkoztunk, s valamennyiszer könnyedén nyertünk ellenük, hiszen a legkisebb arányú siker is legalább hétgólos volt, de volt, amikor 13-at raktak közé a fiúk.

"Nagyon fontos az első meccs, hiszen megismerkedünk a körülménnyel, légkörrel, meglátjuk, hogy milyen Barcelonában játszani. Jó lenne egyből "belekezdeni", és teljesen más ritmusban játszani, mint a grúzok, hogy ezt a magabiztosságot, ami már most megvan, továbbvigyük" - nyilatkozta Märcz Tamás a vlv.hu-nak a nyitómeccsel kapcsolatosan.

A magyar férfi válogatott Eb-csapata:
Kapusok: Nagy Viktor, Vogel Soma.
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel, Bátori Bence, Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Jansik Dávid, Kovács Gergő, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Pohl Zoltán, Vámos Márton, Zalánki Gergő.

 

 

 

 

Ami a hétfői meccs esélyeit illeti, a     szerint a Märcz-csapat olyannyira favorit, hogy háromesélyben szorzót sem kínál a mieinkre az állami iroda. A bukmékerek szerint 9,5 gólos favoritnak számítanak Nagy Viktorék, a gólok számának határát pedig 20,5-re lőtték be a bukmékerek.

A hétfőn 15:30-kor kezdődő Magyarország-Grúzia találkozót az M4 Sport élőben közvetíti!


A    -n a végső győztesre is lehet fogadást kötni az erősebbik nemnél, s különösebb meglepetés nélkül Szerbia a favorit a maga 2.60-szoros szorzójával. A világbajnoki címvédő horvátokra 3.75-szörös oddson lehet fogadni, míg a magyarokra 7-szeres pénzt kínál a fogadóiroda, szintúgy, mint az olaszokra.

Ki nyeri a férfi vízilabda Európa-bajnokságot? -    
Szerbia 2.60
Horvátország 3.75
Magyarország 7.00
Olaszország 7.00
Spanyolország 9.00
Görögország 10.00
Montenegró 11.00
Más 50.00
megosztom