Foci-vb 2018

Ezt várjuk mi - tippek a francia-horvát vb-döntőre

Szombaton Belgium megkaparintotta a bronzérmet így egy kérdés maradt az idei világbajnokságon: a horvátok először, vagy a franciák másodszor emelhetik magasba a trófeát.

Tomihmv

Egy döntőre mindig nehéz tippelni, azonban ismerve a felek eddigi útját a fináléig, úgy gondolom, hogy ezúttal "könnyebb" dolgom van.

A horvátok a pazar csoportkört követően az egyenes kieséses szakaszban mind a háromszor túlóráztak, és két idegőrlő büntetőpárbajt is megvívtak, míg a franciák valamennyi playoff meccse eldőlt a rendes játékidőben. Ha szigorúan csak a perceket veszem alapul, akkor déli szomszédaink bizony eggyel több találkozót vívtak meg két hét alatt, mint a gallok.

Mindez pedig egy olyan tényező, amelyet a végelszámoláskor nem szabad figyelmen kívül hagyni, ráadásul véleményem szerint a franciáknak erősebb és mélyebb keretük van, mint a horvátoknak. Szerintem a 2016-os, hazai pályán elveszített Eb-döntőt követően ezúttal felérnek a franciák a csúcsra, és kereken 20 év után ismét a világ urai lesznek.

Tipp: Franciaország @ 1.88    

Látogasd meg a Logibetet és nézd meg, mit tippelnek legjobb tippmestereink a mérkőzésre. Az előfizetési díj továbbra is havi 19 euró, amelyért minden tippmester minden tippjét megtekintheted!

mr.blonde

A horvátokat már annyiszor leírták, hogy a dac egészen a döntőig repítette őket. Azért az mindenképpen sokatmondó, hogy Modricék úgy jutottak el a fináléba, hogy egy meccset sem nyertek meg a rendes játékidőben, sőt, mind a három találkozójukon hátrányból kellett felállniuk. Mi ez, ha nem küzdeni tudás? - tehetjük fel a kérdést. Ezzel együtt úgy gondolom, hogy a francia csapat sokkal jobb passzban várhatja ezt a találkozót, hiszen nem kellett annyit szenvednie, másrészről Deschamps pontosan kimérte minden meccsre a megfelelő taktikát is. 

Szerintem fizikailag felőrlik a horvátokat a franciák ezen a döntőn, de azért finálé lévén inkább nem a győztesre, hanem egy gólszámra tippelek. A Tippmixpro ajánlatából a 2-3 gólos kínálat játszható szerintem. 

Tipp:  Gólszám 2-3 @ 1.75   

Varin

A negyeddöntőket követően egyértelmű vált számomra, hogy ennek a tornának a toronymagas favoritja a francia csapat. Minden poszton szenzációs Deschamps gárdája, még azt is elbírják, hogy a szövetségi kapitány azért nem A-kategóriás.

Középen a Pogba-Kanté duó áthatolhatatlan párost képez, míg a támadóknál Mbappé és Griezmann külön-külön is életveszélyesek, hát ha még összedolgoznak. Egyszerűen ez a francia csapat tökéletesen összerakott és hibátlanul tudják azt a nem túl látványos játékot, amit Deschamps elképzelt számukra.

A horvátok 3x120 perc után nem hiszem, hogy erejük teljében lesznek és a mérkőzés második felét már nem fogják bírni. Kérdés, hogy ez mennyire lesz a francia fejekben, vagyis bazírozhatnak-e vajon arra, hogy az idő nekik dolgozik, vagy megijednek attól, hogy a horvátok már három hosszabbítást behúztak.

Összességében én merek a bátor kimenetelre tippelni, szerintem a franciák megnyerik 90 perc alatt a mérkőzést, jobb esetben pedig teszik mindezt igen simán. A fáradtság ezúttal már egy olyan faktor lesz, amelyet nem tudnak orvosolni egy ilyen jó francia csapat ellen a horvátok.

Tipp: Franciaország -1 AHC @2.55   

gb1

Szomorú nap a mai de egyben futballünnep is, hiszen eljött a vb-finálé ideje. Kimenetel szempontból a szakértők, tippmesterek és oddsmesterek is egyaránt a Les Bleus sikerét vizionálják, amivel én sem nagyon tudok vitatkozni és különösen firtatni sem akarom a már korábban felsorakoztatott érveket.

Ami biztos, hogy míg az angolokat könnyen terrorizálták a horvát támadók, a lényegesen masszívabb francia védelem ellen erre aligha lesz sok sanszuk - láttuk, hogy megfojtották Belgium sztárjait is.

Másrészt Ivan Strinicnek Raheem Sterlinggel is bőven meggyűlt a baja, most pedig a néha már új Peléként aposztrofált villámgyors, szinte megállíthatatlan Mbappéval kell majd szembenéznie. A PSG ásza 1956 óta az első tinédzser, aki legalább három találatig jutott a vb-n és majdnem háromszoros szorzóért bőven látok értéket a meglövetésében.

Giroud számára a nagy számok törvénye alapján már szintén ki kéne jönnie a lépésnek. Az Angliában légióskodó csatár 1966-os csúcsot állított be azzal, hogy a 465 pályán töltött perce alatt 13 próbálkozásából egyszer sem találta el a kaput.

Vagy talán tartogat még egy utolsó fordulatot ez a meglepetésekkel tűzdelt torna?

Tipp: Mbappé szerez gólt @2.70    


Ti mire fogadnátok a Franciaország - Horvátország  meccsen?

 

[2059650] 2018-07-15 17:00:00 Franciaország - Horvátországx;