Vízilabda

Bravúr kell a csajoktól, de a kapitány bizakodó

megosztom

Szombaton rajtol a vízilabda Eb Barcelonában, ahol a legjobb négy közé várja csapatát Bíró Attila. Nézzük az oddsokat.

Éremért utazunk Spanyolországba. fotó: SportPress

A legjobb négy közé várja csapatát Bíró Attila, a címvédő magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a szombaton kezdődő barcelonai Európa-bajnokságon. A nyitómeccsén egyből az aranyesélyes házigazdával meccselnek lányaink.

1x2    
Magyarország Döntetlen Spanyolország
4.95 8.00 1.31

"Természetesen nem könnyű a helyzetem, hiszen a két évvel ezelőtt győztes csapathoz képest hét új játékos van, de azt gondolom, ez az együttes remekül fog játszani, és

jó esélye van a legjobb négy közé kerülésre, és én is azt várom, hogy éremért játszunk.

- mondta pénteken a katalán fővárosban tartott rövid nyitóünnepséget követően a szakember.

Az Albéniz palota kertjében rendezett megnyitón részt vett Ada Colau, Barcelona polgármestere, Paolo Barelli, az Európai Úszó Szövetség elnöke, valamint Fernando Carpena, a szervezőbizottság elnöke is.

A ceremóniát követő sajtótájékoztatón Bíró Attila ezúttal is leszögezte, a legjobb hat csapatnak ugyanannyi esélye van a végső győzelemre, s bízik benne, hogy ők is ott lesznek a végelszámolásnál.

A magyarok szombaton 22.15 órakor a házigazdák ellen ugranak először medencébe, s Illés Anna elmondta, nagyon várják az összecsapást: "Tavaly mi is hazai közönség előtt játszottunk a világbajnokságon, fantasztikus hangulat volt. Nagyon bízom benne, hogy itt is sok néző lesz, és valami hasonló élményében lesz részünk."

Miguel Angel Oca, a spanyolok szövetségi kapitánya öt évvel ezelőtt ugyanitt világbajnoki címre vezette csapatát. "Csodálatos volt, de most minden a nulláról kezdődik. Nagyon jól sikerült a felkészülésünk, a lányok keményen dolgoztak, a legjobbat akarják nyújtani" - közölte a szakember.

Anna Espar azon a tornán még 20 évesen szerzett aranyérmet, most már a rutinos játékosok közé tartozik. 

Nagyon várjuk a magyarok elleni összecsapást, fantasztikus lesz a saját szurkolóink előtt játszani. Azért vagyunk itt, hogy újra megmutassuk, milyen erősek vagyunk

- szögezte le.

A hatos csoportban a magyarok sorrendben a házigazda Spanyolországgal, Törökországgal, Szerbiával, Oroszországgal és Németországgal találkoznak, az első négy helyezett jut be a negyeddöntőbe.

Szerintetek meddig menetelnek a csajok?

 

Ki nyeri a női Eb-t?
Spanyolország 2.60
Hollandia 4.50
Oroszország 5.00
Görögország 6.00
Olaszország 7.00
Magyarország 8.00
Más 100.00
megosztom