Magyar foci

Ünnepeljük a horvátokat, mert itthon nincs mit!

  • varin

Horvátország sikere kicsit a miénk is - mondta Orbán Viktor, miután szomszédunk a világbajnoki döntőbe jutott.

Szenzációs teljesítménnyel, hatalmasat küzdve jutott be Horvátország a világbajnokság fináléjába szerda este Anglia ellen. A hatalmas bravúr után a horvátok még nagyobb csodáról álmodnak, nevezetesen, hogy ők ülnek a világ trónjára Oroszországban. Mi magyarok pedig csak örömmel fűszerezett irigységet érezhetünk, hiszen eközben minden idők legrövidebb kupaőszére, bocsánat, kupanyarára készülünk...

Habár kétségtelen, hogy itthonról könnyebb sorsközösséget és szimpátiát érezni egy horvát csapattal, mint egy franciával vagy angollal, azért mégis nagyon keserű, amikor az ország első embere, Orbán Viktor azt nyilatkozza, hogy ez kicsit a mi sikerünk is.

Fotó: Origo

"A horvátok sikere persze, a horvátoké, de egy picit úgy érezzük, hogy abban mi is benne vagyunk, hiszen ez a régió dicsősége is, még hogy ha most a horvát zászlót is kell most a magasba emelni. A horvát foci a mi kutyánk kölyke" - fogalmazott az államfő a közmédiának.

Már önmagában ezzel az utolsó mondattal nagyon nagy gondok vannak, de ha ezt megfűszerezzük azzal, ami az elmúlt napokban történt az európai kupákban, különösen szégyenteljes, hogy a 4,1 millió lakosú szomszédország vb-döntőjét kéne ünnepelnünk.

A magyar futball ugyanis minden idők talán leggyorsabb kupaszezonjára készül, a négy résztvevő csapatunkból egyedül talán a luxemburgi bajnok ellen ikszelő Videoton várja kedvező helyzetből a visszavágót.

Ráadásul úgy hoztuk össze a 2 döntetlen, 2 vereséges mérleget, hogy három csapatunk is vezetést szerzett, ám az Újpest a hihetetlen kapusbakiknak köszönhetően totálisan összeomlott, míg a Ferencváros ugyanazt játszotta el, mint tavaly a Midtjylland ellen, nevezetesen hiába a jobb, érettebb futball, egy nagy hiba és máris oda a kedvező helyzet. Más kérdés, hogy a zöld-fehéreknek úgy tűnik, lesz esélyük a Maccabi Tel-Aviv ellen, az izraeliek ugyanis semmi olyat ne mutattak Budapesten, amitől félnünk kéne.

A magyar csapatok kupamérkőzéseinek eredményei
Sorozat Mérkőzés Végeredmény
Bajnokok Ligája Dudelange (luxemburgi)-Videoton 1-1
Európa Liga Rabotnicki (macedón)-Honvéd 2-1
Európa Liga Neftci Baku (azeri)-Újpest 3-1
Európa Liga Ferencváros-Maccabi Tel-Aviv (izraeli) 1-1

Vasárnap tehát világbajnoki finálé, ahol állítólag kicsit mi is pályára lépünk, jövő héten pedig kupavisszavágók, amely könnyen eredményezheti azt, hogy július 19-ére (!) már nem marad versenyben magyar csapat Európában. De azért egy kicsit hátha világbajnokok leszünk...