Tenisz

Ugyanazokkal a fogadásokkal nyernénk a két elődöntőben - napi tippek Wimbledonra

Kevin Anderson és John Isner, illetve Novak Djokovics és Rafael Nadal meccse is hosszúra nyúlhat.

Pénteken főszerepben az urak Wimbledonban, a tét pedig már a döntőbe jutás lesz. Nagy meglepetésre nem találjuk a négy között Roger Federer nevét, miután 2-0 meccslabdáról kikapott döntő szett 13-11-re Kevin Anderson ellen. A dél-afrikai így első wimbledoni elődöntőjére készülhet, mint ahogyan John Isner is, aki pedig a korábbi döntős Milos Raonicot búcsúztatta. A finálénak tehát biztosan lesz egy újonc résztvevője és az is biztos, hogy egy legenda is ott lesz a döntőben, hiszen az alsó ágon Novak Djokovics és a világelső Rafa Nadal feszül egymásnak. 

Anderson élete győzelmét aratta Federer ellen. - Fotó: Wimbledon

Anderson messze a torna legnagyobb bravúrját mutatta be, pláne úgy, hogy meccslabdát is kellett hárítania. Bár számítottunk rá, hogy Federernek ez nem lesz sétagalopp, de a svájci búcsúja minket is meglepett. A hórihorgas dél-afrikai felnőtt a feladathoz és teljesen megérdemelten jutott a négy közé.

Négy szettben is brékelni tudta a füves pálya királyát, pedig Federer úgy vágott neki a meccsnek, hogy legutóbb a tavalyi elődöntőben veszített szervagémet. 

Ez az, amire előzetesen abszolút nem lehetett számítani, hogy Anderson fogadóként is tényező lesz a meccsen. Mert azt tudtuk, hogy az adogatásaival kegyetlenül megszenved majd a nyolcszoros bajnok.

Fogadás a győztesre    
Kevin Anderson John Isner
1.80 1.80

Federer kiütése után akár favorit is lehetne Anderson, ám Isner személyében a hasonmásával játszik majd, aki ráadásul Milos Raonic ellen a negyeddöntőben egy olyan meccset nyert meg, ami várhatóan itt is lesz. Vagyis a szervák dominálnak és nüanszok döntenek. Teljesen érthető tehát, hogy 50-50-re hozták ki az esélyeket, a játékok számának határát pedig 48.5-nél húzták meg. Ez már tényleg brutálisan magas, de a tét nagysága miatt szinte elképzelhetetlen, hogy bármelyikük 3-0-ra nyerni tudjon. 

Az egymás elleni mérlegük 8-4 Isner javára, azonban 2015 óta nem találkoztak és messze ez lesz a legfontosabb, legnagyobb téttel bíró összecsapásuk. Anderson abból a szempontból jobb helyzezetben van, hogy ő játszott már Grand Slam-elődöntőt, míg az amerikainak ez lesz az első. 
 

  • Szettek száma - 3.5 felett @ 1.45


Óriási csatában nyert Nadal a negyeddöntőben. - Fotó: Wimbledon

A másik elődöntőben Djokovics és Nadal meccse legalább annyira nehezen tippelhető, mint a két szervagép ütközete. Meglehetősen régen, a 2011-es fináléban találkoztak legutóbb az All England Club gyepén, de akkor a szerb viszonylag simán lerendezte a mallorcait. Most azért ennél egy jóval komolyabb csatára számíthatunk. Mindketten rettentően motiváltak, hiszen Rafa éppen a hét évvel ezelőtti fináléja óta nem járt ilyen magasságban Wimbledonban, míg Nole a gödörből mászik kifelé.

Nadal vette nehezebben a negyeddöntős akadályt, Juan Martín del Potróval közel 5 órán át gyűrték egymást. A torna egyik, hanem a legjobb meccsét vívták. Djokovicsnak sem volt azért könnyű dolga Kei Nisikorival, de a harmadik szett közepén három bréklabdáról megfordított szervagémje megtörte a japánt és onnantól már nem sok vizet zavart. 

Fogadás a győztesre    
Novak Djokovics Rafael Nadal
1.75 1.85

Djokovics rettentően meggyőzően játszik és nagyon akar, Nadal játékába ugyancsak nehéz belekötni, azonban a spanyol ütései közel sem olyan hatékonyak füvön, mint salakon, Del Potro még a sérült csuklójával is tartani tudta. Nadaltól most nem lesz elég mindent fonákra ütni, mert Djokovics ott egyáltalán nem sebezhető.

A torna előtt Nadalt tippeltük végső győztesnek, de akkor nem kalkuláltunk egy ilyen Djokoviccsal. Most inkább a szerb felé hajlunk, három szettben aligha tud nyerni Nadal, egy újabb hosszú meccs pedig inkább a belgrádinak kedvezhet. 
 

  • Szettek száma - 3.5 felett @ 1.45

 

További tippekért látogass el partneroldalunkra, a Logibet.com-ra, ahol továbbra is 19 euróért fizethetsz elő az összes tippmester összes tippjére. Illetve látogass el a torna fórum topikjába, ahol ugyancsak számtalan tipp közül szemezgethetsz vagy oszthatod meg saját gondolataid.

Kattints a képre és játssz a nyereményekért!