Foci-vb 2018

Hiába óriási néptipp, könnyen lehet, hogy most bejön

Nemcsak a fogadóirodák, de a francia szurkolók szerint is Didier Deschamps együttese nyeri a finálét. Ez az opció viszont nem fizet túl sokat.

A franciák 82 százaléka szerint a válogatottjuk le fogja győzni a horvátokat az oroszországi labdarúgó-világbajnokság vasárnapi döntőjében - derül ki az Elabe közvélemény-kutatóintézet felmérésből, amelyet a BFM francia hírtelevízió ismertetett csütörtökön.

Fotó: fifa.com

A torna kezdetén a franciáknak még csak alig 28 százaléka bízott abban, hogy a Kékek világbajnokok lehetnek. Hat mérkőzéssel később, a belgák felett a keddi elődöntőben aratott 1-0-s győzelem után viszont a franciák jelentős többsége biztos abban, hogy a válogatott 1998 után ismét világbajnok lesz. 

A felmérés szerdán, még a Horvátország-Anglia elődöntő előtt készült, s az ellenféltől függően változott akkor a franciák bizalma a csapatukban.

Ki nyeri a vb-t?    
Franciaország Horvátország
1.40 2.70
Fogadási határidő: vasárnap 17:00

Anglia-Franciaország döntő esetén a franciák 73 százaléka számított francia vb-aranyra, a horvátokkal szemben viszont a megkérdezetteknek már 82 százaléka érezte azt, hogy Didier Deschamps szövetségi kapitány csapata lesz a világbajnok. A magukat a labdarúgás szerelmeseinek valló franciák közül pedig 90 százalék állította, hogy a francia válogatott le fogja győzni a horvátokat vasárnap.

A felmérésből azt is kiderült, hogy a lakosságnak maga a válogatott vált a  kedvencévé, 90 százalék "nagyon motiváltnak" látja a csapatot, 85 százalék szerint a játékosok "szimpatikusak és szolidárisak egymással", de ugyanennyien "komolynak" is látják őket. 74 százalékuk szerint közel állnak az átlagemberekhez, és 72 százalékuk szerint szerénységet mutatnak.

Hogy szerkesztőink és tippmestereink mit várnak a mérkőzéstől, azt a vasárnap megjelenő cikkünkből tudhatjátok meg.

A francia-horvát világbajnoki döntő vasárnap 17 órakor kezdődik Moszkvában, a mérkőzés játékvezetője pedig az argentin Nestor Pintana lesz.

A bukmékerek számaiból is látható, hogy a francia válogatott toronymagas esélyese a finálénak, Pogbáék sikere rendes játékidőben sem fizet kettes szorzót sem az állami bukinál. A horvátok történetük első fináléjára készülnek, így a tapasztalat biztosan nem az ő oldalukon lesz majd, ráadásul Modricét az egyenes kieséses szakaszban mind a három meccsüket hosszabbítás után abszolválták.

Az előjelek tehát mind-mind francia sikert jósolnak, a kérdés viszont az, hogy vajon érvényesül a papírforma?

[2059650] 2018-07-15 17:00:00 Franciaország - Horvátországx;
MTI/63.com