Tenisz

Bunda lehetett Verdascóék meccse Wimbledonban

  • varin

Vizsgálják az első körös páros mérkőzést, amelyen igen nagy nevek voltak érintettek.

Úgy tűnik, az idei wimbledoni tenisztorna sem múlik el bundabotrány nélkül, a hírek szerint ugyanis gyanús fogadási tevékenység miatt nyomozást kezdeményeztek az első körös páros mérkőzés kapcsán, ahol David Merraro és Fernando Verdasco csapott össze Joao Sousával és Leonardo Mayerrel.

Fotó: AP

Mint arról a New York Times is beszámol, a mérkőzést megelőző egy órában érkezett szokatlanul nagy tét az egyik online fogadóirodához egy olyan számláról, amely már korábban is gyanús fogadásokat kötött, emiatt kiemelt figyelemmel kísérték az ott zajló tevékenységet.

A téteknek köszönhetően a kezdeti 1.48-ról a mérkőzés kezdete előtt 60 perccel már 2.15-re kúszott fel Verdascóék szorzója, majd végül 2.62-nél állt meg.

A végeredmény persze igazolta a téteket, Mayerék 3-1-re nyerték a találkozót.

A négyes talán legkevésbé ismert tagjának, a 38 éves Marrerónak nem ez volt az első ilyen esete, két évvel ezelőtt Lara Arruebarrenával keveredett bundabotrányba, amikor is az Australian Open első fordulójában 6-0, 6-3-ra kaptak ki vegyespárosban. A helyzet akkor is ugyanez volt, a spanyol duó szorzója a mérkőzés előtt brutálisan megemelkedett és végül ki is kaptak.

Idén nem ez az első fajsúlyos bundabotrány, nemrég Nicolas Kickert tiltották el hat évre, amelyből három év felfüggesztett, így 2021-ben térhet vissza a világranglista-100. játékos.

Az érintettek nem kommentálták az eseteket, így a nyomozás jelenleg is folyik.

New York Times