Európa Liga

Bravúr kéne a Honvédtól az első mérkőzésen

A kispestiek a macedón Rabotnicki vendégei lesznek Szkopjéban. Már egy iksz sem lenne rossz eredmény.

Nem kezdődött éppen dicsőségteljesen a magyar klubcsapatok európai kupaszereplése, a Videoton csak egy 1-1-re volt jó a luxemburgi bajnok Dudelange otthonában. Remélhetőleg ez nem vetíti előre, milyen hetek várnak ránk, habár tény, hogy a fehérváriaké volt a legkönnyebb ellenfél a nemzetközi kupaporondra kilépő gárdák közül. Szerdán a kispestiek következnek, akik a Rabotnicki vendégei lesznek Szkopjéban.

A macedón csapatról a magyar foci szerelmesei őrizhetnek sajnos rossz emlékeket, 2006-ban a Debrecent 5-2-es összesítéssel szedték szét a Bajnokok Ligájában úgy, hogy a Lokinak esélye sem volt balkáni ellenfelével szemben. És bizony az elmúlt évek eredményei alapján most sem ígérkezik könnyű küldetésnek az aktuális magyar ellenfél feladata, hiszen a fővárosi gárda véghez vitt szép bravúrokat az elmúlt esztendőkben.

1x2   
Rabotnicki Döntletlen Honvéd
2.85 3.15 2.25

2011-ben a ciprusi Anorthosziszt, 2015-ben pedig a török Trabzonsport búcsúztatták az Európa Ligából, ráadásul a csoportkört is csak egy góllal bukták el a Rubin Kazany ellen.

Az elmúlt két évben azonban már komoly pofonokba szaladt bele a gárda, jelezvén, hogy a sikerkorszaknak talán már vége, előbb a montenegrói Buducnost majd a fehérorosz Dinamo Minszk állította meg őket elég hamar.

A nyáron ráadásul tovább gyengült a csapat, távozott a házi gólkirály, Kire Markoski, a brazil szélsőjük, Serginho, a második legtöbb gólt szerző csatáruk, Chinedu, valamint az újpesti híveknek vélhetően ismerősen csengő Viktor Angelov is, ami azt jelenti, hogy az átigazolási időszakban a tavaly szerzett 58 góljukból 40 elhagyta Szkopjét.

Persze a kispestieknél is hasonló nehézségek adódtak, gondoljunk csak Lanzafame vagy Eppel távozására, akiket kérdéses, hogy kik tudnak majd pótolni, hiszen csatárok terén jelenleg igen csehül áll Supka Attila gárdája. A piros-feketék trénere egyébként elmondta, harcos, kemény ellenfélre számít szerda délután.

A kispesti visszavágót egy korábbi büntetés miatt zárt kapuk mögött fogja lejátszani a Honvéd.

"A Rabotnicki egy fiatal, agresszív együttes, három-négy tapasztalt játékossal kiegészítve, amely sok futásra építi a játékát" - mondta a mester, kiemelve, hogy szeretnének biztató eredményt elérni az első mérkőzésen.

Zajlik tehát a csapatépítés mindkét oldalon, különösen a támadó sorban fér rá az erősítés mindkét csapatra, ezt pedig a felkészülési időszak eredményei is jól mutatják: a Honvéd hat meccsen hét gólt szerzett, míg a Rabotnicki négy meccsen egyet.

Véleményünk szerint egyik csapat sem fog mindent egy lapra feltéve támadni, egyrészt azért, mert ez egy oda-visszavágós párharc első felvonása lesz, másrészt azért, mert jelenleg mindkét csapatnak inkább a védekező játéka a biztosabb pont, a gólok nem biztos, hogy úgy érkeznek majd, ahogy azt elképzelték. A mérkőzés idejére ráadásul 30 fok fölé kúszik majd a hőmérő higanyszála, ami egy újabb érv lehet a visszafogottabb, óvatosabb, fáradtabb játék mellett.

hatharom.com
2.5 gól alatt
@1.65
[2790342] 2018-07-11 17:30:00 Rabotnicki - Honvédx;