Bajnokok Ligája

Mire megy a magyar bajnok Luxemburgban?

A válogatott megégett Luxemburgban novemberben, vajon a Vidi mire lesz képes a Dudelange otthonában?

Az oddsmesterek szerint Husziték az esélyesek kedden. - Fotó: molvidi.hu

Noha papíron az egyik, ha nem a leggyengébb csapatot kapta a Videoton a lehetséges ellenfelei közül a Bajnokok Ligájában, egyáltalán nem szabad legyinteni a luxemburgi csapatra és futballra. Elég csak azt megemlíteni, hogy szégyenszemre a magyar válogatott novemberben 2-1-re kikapott a miniállam válogatottjától idegenben...

1x2    
Dudelange Döntetlen MOL Vidi FC
4.10 3.25 1.80

Persze a válogatott és a klubfoci között papíron ég és föld a különbség, de azért a Dudelange is tört már borsot a nagy csapatok orra elég, hiszen 2012-ben a Red Bull Salzburgot ütötte ki a BL-ben. Azt követően viszont rendre kiesett az első selejtezőfordulóban, igaz, az olyan együttesek, mint a Ludogorec Razgard, a Qarabag vagy az APOEL Nicosia dolgát is megnehezítette.

"Az elmúlt években folyamatosan a Dudelange nyerte a luxemburgi bajnokságot, így rendszeres szereplői az európai selejtezőknek, képesek megnehezíteni nagy csapatok dolgát is - 2012/2013-ban például a Salzburgot el is tudták búcsúztatni. Tisztelnünk kell tehát őket" - nyilatkozta a sorsolást követően Marko Nikolics a molvidi.hu-nak.

A fehérváriak felkészülése jól sikerült, legalábbis Nikolics mester elégedett volt az ausztriai edzőtáborban elvégzett munkával és körülményekkel, s úgy érzi, csapata készen áll arra, hogy megmutassa tudását Európában. A barátságos mérkőzéseken a Vidi a Kapfenberget 3-0-ra, a Sturm Graz második csapatát 4-1-re, míg a Csukaricski gárdáját 2-1-re győzte le, a Dunaszerdahely ellen 1-1-es döntetlenre volt jó, míg az Eszéktől 2-1-re kikapott.

A jó eredmények főleg annak köszönhetőek, hogy a csapat összetétele a nyáron nem igazán változott. A tavasszal játszó játékosok közül egyedül Szolnoki Roland távozott, míg érkező oldalon Berecz Zsombor, Sós Bence és Hangya Szilveszter érdemel említést, vagyis a piros-kékek bajnokcsapata együtt maradt és még erősítenie is sikerült.

Juhász Roland (aki eltiltás miatt kihagyja az odavágót) amondó volt a párosítással kapcsolatban, hogy kedvezően alakult számukra a sorsolás, hiszen idegenben kezdenek, ráadásul kaphattak volna nehezebb ellenfelet is, és utazhattak volna messzebbre is, ugyanakkor természetesen nem becsülik majd le a Dudelange csapatát. Mi is egyetértünk ezzel, s ha nem is lesz sétagalopp meccs ez a MOL Vidi számára, szerintünk már az első meccsen is felül tud kerekedni a magyar bajnok a luxemburgin, és előnnyel várhatja a felcsúti visszavágót.

  • Tipp: MOL Vidi FC @ 1.80    
[2789294] 2018-07-10 18:00:00 F91 Dudelange - Videoton FCx;

A mérkőzést a Duna World élőben közvetíti, míg a    -n élőben is lehet fogadni a meccsre!