Bajnokok Ligája

Ezekre a mérkőzésekre éri meg fogadni a Bajnokok Ligájában

Alábbi cikkünkben két mérkőzést vettünk górcső alá a Bajnokok Ligából.

Kleinheislerék akár az első meccsen eldönthetik a továbbjutás kérdését. - Fotó: Twitter

FC Asztana-Sutjeska Niksic

Noha válogatott szinten Montenegró magasabb játékerőt képvisel, mint Kazahsztán, klubszinten fordított a helyzet. A kazah bajnok Asztana minden téren a balkáni aranyérmes, vagyis a Sutjeska előtt jár. Elég csak a Transfermarkt adataira vetni egy pillantás, a portál szerint ugyanis 6,5-szer erősebb a kerete Kleinheisler Lászlóéknak.

Ám nem csak emiatt mondjuk azt, hogy az Asztana a mérkőzés óriási favoritja, hiszen elég megnézni, hogy az utóbbi években milyen eredményeket értek el a nemzetközi kupákban. A 2015-2016-os szezonban a BL-, majd a rá következő kettőben pedig az EL-csoportkörig jutottak a kazahok, sőt a tavalyi idényben ezt is túlélték, viszont a legjobb 32 között a Sporting ellen elvéreztek, igaz, szépen "haltak meg". Mindezzel szemben a Sutjeska, mióta külön vált a montenegrói foci a szerbtől, soha nem élt túl egyetlen kört sem a nemzetközi kupaporondon, ráadásul szinte mindig a pofozógép szerepét tölti be. Három éve például még az alaposan meggyengült Debrecen is 3-0-val küldte hazai a balkáni csapatot.

Mindezeken túl pedig a montenegrói gárdák igen érdekes eredményeket - hatalmas különbségű vereségeket - szoktak produkálni a nemzetközi kupaporondon. Elég csak megemlíteni a másik niksici csapatot, a Celiket (például a Honvéd elleni 0-9), amely gárdát bundázás miatt nem támogatták tovább a szponzorok és a negyedig ligáig soroltak vissza pár éve.

Összességében tehát minden az Asztana mellett szól, ráadásul a kazah bajnokság megy, a csapat jó passzban van (első a ligában), az utolsó négy hazai bajnokiját pedig rendre minimum két góllal nyerte meg úgy, hogy minimum három találatot rendre jegyzett. Így pedig nem is kérdés, hogy mikre éri meg fogadni ezen a mérkőzésen.

  • Tipp: FC Asztana -1 (európai hendikep) @ 1.95    
  • Tipp: Hazai csapat góljainak száma 3+ @ 2.55    
[2789305] 2018-07-11 16:00:00 FC Astana - Sutjeskax;

Ludogorec Razgard-Crusaders

A másik BL-meccs, amire szerintünk megéri fogadni, az a bolgár és az északír aranyérmes csatája. A Ludogorec együttese az utóbbi öt szezonból négyszer is elérte valamely nemzetközi kupasorozat csoportkörét, sőt tavaly továbbjutott EL-csoportjából, de a legjobb 32 között a Milan már nagy falat volt a bolgár csapat számára.

Azonban tény és való, hogy az utóbbi években tényező lett a razgardi csapat, amely egyértelműen a brazil vonalra épít, hiszen kilenc dél-amerikai futballistát is foglalkoztat. A braziloknak köszönhetően pedig a támadófocira épít a Ludogorec, amit az olyan kaliberű meccseken, mint a szerdai, mindig ki szokott domborítani.

Ami a vendégeket illeti, a Crusaders egy olyan bajnokságból jön, ahol a liga játékosai túlnyomórészt fél-profi státuszúak, azaz a foci mellett dolgoznak is. Ez pedig az eredményeken is meglátszik, hiszen az északír csapatok pofozógépnek számítanak az európai kupaporondon. Ez alól a Crusaders sem kivétel, amely csapat a nála jóval magasabb játékerőt képviselő gárdákkal szemben mindig órási vereségekbe néz bele. 2017-ben például a Köbenhavn 9-0-s összesítéssel ejtette ki az északír gárdát.

Mindezeket követően egyértelmű, hogy mely csapat a mérkőzés toronymagas favoritja (ráadásul jó passzban van a csapat, hiszen egy hete megnyerte a Bolgár Szuperkupát), szerintünk tehát igen nagy az esélye annak, hogy a szerdai, bulgáriai ütközetet követően a visszavágó csak formalitás lesz.

  • Tipp: Ludogorec Razgard -2 (európai hendikep) @ 1.85    
  • Tipp: Hazai csapat góljainak száma 3+ @ 1.50    
[2789297] 2018-07-11 19:00:00 Ludogorets Razgrad - Crusadersx;