Foci-vb 2018

Megvannak a vb leggázabb szurkolói!

  • varin

Petíció indult Kolumbiában a mérkőzés újrajátszására, amely már több, mint negyedmillió aláírásnál tart.

Fotó: TalkSport

Andrés Escobar sajnálatos halála óta tudjuk, Kolumbia nem az az ország, ahol jól viselnék a válogatott kudarcát. 1994 nyarán Escobart 12 pisztolylövéssel végezték ki egy bárban, miután öngólt vétett az amerikaiak ellen, amely többek között a csapata kiesését is jelentette a tornáról. Most, 24 évvel később a helyzet nem sokat változott, Kolumbia tombol!

Az hagyján, hogy a tizenegyespárbaj két hibázója, Uribe és Bacca sorra kapja a halálos fenyegetéseket hazájából, de a dél-amerikai ország egy emberként véli úgy, hogy csalás történt az angolok elleni nyolcaddöntőn, így az újrajátszás lenne a jó döntés a FIFA részéről.

A péntek reggel 275 ezer aláírásnál járó petíció több példát is felsorol, amellyel a játékvezető vétett a szabályok ellen. Egyrészt úgy vélik, az angolok büntetője teljesen jogtalan volt és Carlos Sanchez nem szabálytalankodott Harry Kane-nel szemben. Másrészt pedig a már említett Carlos Bacca szabályos gólt szerzett a ráadásban, ám azt a játékvezető hibásan érvénytelenítette, mondván, még egy labda került a pályára.

Nyilvánvalóan nehéz megemészteni, hogy egy sírból visszahozott mérkőzésen a kolumbiaiak hatalmasat harcolva, végül büntetőkkel maradtak alul, de ezt a két esetet vitatni finoman szólva is nehéz feladat.

   
Svédország Döntetlen Anglia
4.45 3.15 1.85

Persze az angolokat ez nem érdekli különösebben, ők készülnek a svédek elleni negyeddöntőre, ráadásul favoritként. Az azonban biztos, hogy Kolumbia a játékosok és a szurkolók megnyilvánulásai alapján nemigen nyerte el a semleges szurkolók szívét ezen a világbajnokságon.

Kattints és játssz az értékes nyereményekért!