Foci-vb 2018

Továbbjutóra és gólszámra is fogadunk a brazil-belgán

A világbajnokság eddigi legizgalmasabb mérkőzésére kerül sor péntek este, az előrehozott döntőnek is beillő brazil-belgára két tippet is találtunk.

Kétségtelenül a legnagyobb érdeklésre számot tartó negyeddöntőt rendezik Kazanyban, ahol az ötszörös világbajnok Brazília az első elsőségére hajtó Belgiummal csap össze. Mindkét csapatot a végső győzelemre is esélyes együttesek közé sorolták a tornát megelőzően, a vb-n mutatott teljesítményük alapján pedig rá is szolgáltak erre.

A fogadóirodák számaiból az látható, hogy a Neymar vezette Brazília a 90 perc esélyese, hiszen a dél-amerikai gigász győzelme kettes szorzó körül fizet, míg a belgák sikere három és félszeres pénzt érhet. Ebből fakadóan a továbbjutás szorzói is a brazilokat favorizálják (H:1.50; V:2.40)

1x2    
Brazília Döntetlen Belgium
2.08 3.30 3.45

A vb eddigi szakaszában Brazília abszolút meggyőzően játszott. A csoportkör első fordulójában ugyan becsúszott egy döntetlen Svájc ellen, de aztán Costa Ricát, Szerbiát és a nyolcaddöntőben Mexikót is 2-0-val lépte le a selecao. Ez az eredménysor pontosan visszaadja a mostani brazil csapat erősségét, hiszen a sziklaszilárd védekezés mellett a támadósor addig presszionálja az ellenfél védelmét, amíg az végül fel nem törik. Brazília rendkívül jó passzban érkezett meg a vb-re és bizony meccsről meccsre egyre jobban játszik, ami azt mutatja, hogy tökéletesen sikerült a felkészülés, a szakmai stáb pedig nagyon ért hozzá, hogy optimálisan menedzselje a csapatot.

Neymar vagy Lukaku lesz a hős?

Ha nincs a Japán elleni meccs, Belgium kapcsán gyakorlatilag hasonló sorokat írhattunk volna le, csak az ázsiaiak elleni találkozón a belgák kis híján kiestek. Roberto Martínezék 70 percig egyáltalán nem tudtak mit kezdeni a lelkesen és szervezetten védekező japánokkal, akik két ellentámadás végén már 2-0-s előnyben is voltak. Végül a spanyol mester rájött, hogy a fizikai fölény kihasználása lehet az egyetlen esélyük, és többek között Fellaini becserélésével rájátszottak a magasságbeli különbségekre, szereztek két fejesgólt, majd egy utolsó másodperces kontrával továbblőtték magukat. Az ilyen győzelmek általában hatalmas lökést adnak egy öltözőnek, de kérdés, hogy a belgák miként élték meg, hogy 1.07-es favoritként egy 93. perces góllal sikerült kiharcolniuk a továbbjutást.

[2059644] 2018-07-06 20:00:00 Brazília - Belgiumx

Ami a felállásokat illeti, csak Tite mesternek akadnak gondjai. A reálos Casemiro eltiltott, így az ő helyén Fernandinho játszik majd a védekező középpályás szerepében. Visszakerülhet a kezdőbe Marcelo, akinek lumbágója már jobban van, ugyanakkor nincs 100 százalékos állapotban. A kezdőemberek közül Paulinhónak is akadtak kisebb sérülései, de alighanem vállalja a játékot, a csereemberek közül pedig Douglas Costa és Danilo maródi.

A hírek szerint a vb-n keveset mutató Gabriel Jesús kikerülhet a kezdőből és helyére a liverpooli Fimino kerülhet.

A belga csapatnál nem lesz nagy változás, Witsel visszakerülhet a kezdőbe Fellaini helyett, elöl pedig maradhat a Lukaku-Mertens-Hazard trió.

Mire érdemes fogadni?

 

Bár kétségtelenül kiváló csapat a belga, a japánok elleni találkozó rávilágított a gyengeségeire is. Martinez háromvédős felállása a mindig hibára kész Vertonghen-Alderweireld párossal a két szélen kész életveszélyt jelenthet a brazilok ellen. Neymar és Willian jó eséllyel egy az egyezhet a védőkkel, így kulcskérdés lesz, hogy Meunier és Chadli is besegítsen a védekezésbe. A nagy kérdés az lesz, hogy a belgák mennyire akarják játszani a saját játékukat.

Mert ha játsszák a sokpasszos, labdatartós játékot, azzal a brazilok területekhez juthatnak, márpedig a brazil csatárok gyorsaságával nem nagyon van csapat, amely fel tudná venni a versenyt.

Véleményünk szerint rendkívül óvatos kezdést láthatunk majd a csapatoktól, lévén mindkét szövetségi kapitány nagy taktikus és remek szakember. A belgák részéről butaság lenne rárontani a brazilokra, a dél-amerikaiaktól pedig pont azt láttuk ezen a vb-n, hogy nem fogy el a türelmek és abszolút 90 percben gondolkoznak.

 

Tipp: 1. félidő gólszám - Ázsiai hendikep 1 alatt@1.80
 

Tipp: Brazília továbbjut@1.50  

[2059644] 2018-07-06 20:00:00 Brazília - Belgiumx;