Tipp

Öt hét van a meccsig, de már most fogadunk rá

Bár még közel 1 hónap van hátra a mérkőzésig, szerintünk az Európai Szuperkupa döntőjére már most megérheti egy kis pénzt fektetni.

Costa és Griezmann is jó formát mutatott a vb-n/ dailmail.co.uk

A szokásoknak megfelelőn idén nyáron is az Európai Szuperkupa döntőjével rajtol az európai klubszezon, az augusztus 15-én megrendezésre kerülő mérkőzésen pedig a Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid és az Európa Liga-első Atlético Madrid feszül majd egymásnak.

Nem mindennap fordul elő, hogy városi derbin döntik el a szuperkupa sorsát, így a talán kissé lesajnált szuperkupa-döntő ezúttal tényleg valódi harcot és presztízsküzdelmet hozhat.

A mérkőzésre néhány bukmékernél már lehet fogadásokat kötni, nem meglepő módon pedig a 90 percnek és a kupagyőzelemnek is a Real Madrid az esélyese.

1x2    
Real Madrid Döntetlen Atlético Madrid
2.30 3.10 3.40

Csakhogy jelen állás szerint szerintünk ez a szorzó nem feltétlenül reális. Kezdjük rögtön azzal, hogy a meccset semleges helyszínen, az észtországi Tallinban rendezik, ahol egy 10 ezres kis ékszerdobozban kerül majd sor a találkozóra. Vagyis olyan nagy fölényt egyik tábor sem tud(na) kialakítani a lelátókon.

Ha vetünk egy pillantást az elmúlt évek egymás elleni mérkőzéseire, akkor láthatjuk, hogy egyáltalán nincs fölényben a Real Madrid, sőt a két csapat utolsó 10 meccséből csak három győzelmet aratott a királyi gárda, a maradék hét találkozón vagy döntetlen vagy Atlético-siker született.

[2764616] 2018-08-15 21:00:00 Real Madrid - Atlético Madridx;5

Mérkőzést befolyásoló tényezőnek véljük azt is, hogy jelen állás szerint a Real Madridnál sokkal nagyobb és jelentősebb változások mennek majd végbe a nyár folyamán, mint a városi riválisnál.

A királyi gárdával három BL-győzelmet aratott és félistenként tisztelt Zinedine Zidane elhagyta ugye a csapatot, a legfrissebb zuhanyhíradók szerint pedig ugyanígy tesz a csapat első számú sztárja, Cristiano Ronaldo is. Ha CR7 tényleg továbbáll, az egy teljesen új korszakot nyithat a Real életében, hiszen a klub egyik legnagyobb játékosát veszítené el.

Az is biztos, hogy Ronaldo távozásával komoly játékoskeringő indulna meg, Florentino Péreztől pedig bármi kitelik, akár az is, hogy "gyorsba" összevásárol néhány sztárocskát, esetleg megszerzi Neymart. Akárhogy is, a keretet illetően túl sok a kérdőjel, és ne feledjük, hogy ezen a meccsen debütál majd a kispadon Julen Lopetegeui is, akinek azért olyan komoly tapasztalata nincsen a legmagasabb szintről.

Az Atléticónál viszont minden a régi, Griezmann maradt a klubnál, továbbra is a Simeone-féle arculatot viszi tovább a csapat, amelynek gerince évek óta együtt focizik és kiváló egyveleget alkot.

Egyik oldalon adott tehát egy újjáalakuló, új edzővel kiálló Real Madrid, a másikon pedig egy jól működő és rendkívül hatékony gépezet. Szerintünk mindezt figyelembe véve az érték az Atlético oldalán van.
 

  • Tipp: Atlético vagy döntetlen@1.70
     
  • Tipp: Atlético Madrid nyeri a Szuperkupát @2.10
[2764616] 2018-08-15 21:00:00 Real Madrid - Atlético Madridx;