Foci-vb 2018

Ez a stat is mutatja, miért éri meg élőzni is a vb-n

Kolumbia Angliának lőtt 93. perces gólja már a 10. olyan győztes találat volt az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon, amely a 90. percben vagy az után született.

A belgák utolsó másodperces gólja nem az első volt a vb-n / Fotó: fifa.com

A 2014-es brazíliai tornán összesen nyolc ilyen gólt jegyeztek fel, s ebben már benne voltak azok a találatok is, amelyek a 2×15 perces hosszabbításban estek. Korábban egyetlen vb-n sem született ilyen sok késői győztes gól, mint a mostanin. Az oroszországi viadalon ugyanis már tíz olyan találat is született, amely a rendes játékidő letelte után, a hosszabbításban esett. Íme:

A 2018-as vb késői győztes góljai
nyolcaddöntő: Anglia - Kolumbia 1-1 (Mina, 93. perc, 1-1)
nyolcaddöntő: Belgium-Japán 3-2 (Nacer Chadli 94. perc, 3-2)
csoportkör: Koreai Köztársaság-Németország 2-0 (Kim Joung Kvon, 93., 1-0)
csoportkör: Horvátország-Izland 2-1 (Ivan Perisic 90., 2-1)
csoportkör: Szaúd-Arábia – Egyiptom 2-1 (Szalem al-Davszari 95., 2-1)
csoportkör: Németország-Svédország 2-1 (Toni Kroos 95., 2-1)
csoportkör: Svájc-Szerbia 2-1 (Xherdan Shaqiri 90., 2-1)
csoportkör: Brazília-Costa Rica 2-0 (Philippe Coutinho 91., 1-0)
csoportkör: Anglia-Tunézia 2-1 (Harry Kane 91., 2-1)
csoportkör: Irán-Marokkó 1-0 (Aziz Buhadduz 95., öngól, 1-0)

Ez sportfogadói szemüveggel vizsgálva kifejezetten érdekes statisztika. Bizonyos fogadóirodáknál tudunk ugyanis fogadásokat kötni a gólok születésének idejére is, az egyik nemzetközinél például van olyan sztenderd fogadási opció is, hogy 'lesz-e gól a 67:59 perc után', 1.83-as szorzóért.

Szintén kifizetődő taktika lehet a     is elérhető 'melyik félidőben lesz több gól' fogadási piac, hiszen döntő többségben a fordulás után játszanak eredményesebben a csapatok.

Persze nem a meccsek előtt, hanem már szerencsére élőben is van lehetőség fogadásokat kötni. A TipPics-ben például több élőben feladott nyertes szelvényt is kaptunk már olvasóinktól és nem titok, hogy szerkesztőségünk tagjai is előszeretettel élőznek a meccsek alatt. Mondanunk sem kell, hogy ezek a kései gólok már elég combos szorzókon fogadhatóak.

Ti hogyan álltok az élő fogadásokhoz?