Darts

Ebbe a tippbe megéri pénzt fektetni

  • Cesc18

A fiatal Luke Humphries egyszer már oktatta a rutinos Ronny Huybrechts-et, péntek este újra megteheti Hamburgban.

A labdarúgó-világbajnokság alatt csak néhány darts-tornára kerül sor, az egyiket éppen most hétvégén rendezik Hamburgban, amely a European Matchplay névre hallgat. Ez a European Tour kilencedik állomása és szokás szerint már pénteken az első körös meccsekkel megkezdődnek a küzdelmek. Van miből válogatni, hiszen a délutáni és esti programban egyaránt nyolc-nyolc meccs kerül lebonyolításra. 

Humphries a vb-n is megmutatta, hogy van potenciál benne. - Fotó: PDC

Fogadói szemüveggel vizsgálva nekünk egy meccsen akadt meg a szemünk, ez pedig Luke Humphries és Ronny Huybrechts összecsapása, amelyre majd a nap legvégén kerül sor. 

Kettejük közül utóbbi az ismertebb név, ám az 52 éves belga idén abszolút nem találja a fonalat és tornáról tornára egyre mélyebbre kerül. Huybrechts-nek nem sok sikerélménye és bevétele volt 2018-ban dartsból, ugyanis egyik major tornán sem volt ott a főtáblán, a korábbi nyolc ET-versenyből is csak kettőre tudta kvalifikálni magát, míg a Players Championship állomásokon rendre a 128-as táblán elvérzett. 

Humphries ezzel szemben szépen lépdel felfelé a létrán. Tavaly a Development Tour legeredményesebb játékosa volt és bemutatkozott a PDC világbajnokságon. Idén már szintet lépve kvalifikálta magát a UK Openre - Huybrechts-nek ez sem sikerült -, és ez a mostani az ötödik ET-verseny, amire kijutott. 

A korábbi négyen rendre nagyon szépen muzsikált. A debütáló ET-versenyét leszámítva a másik három alkalommal rendre túlélte az első kört és nem mellesleg egyszer éppen Huybrechts-et verve.

Humphries nem is akármilyen játékkal hozta ezeket a meccseket, ugyanis 99.53-as, 95.08-as és 103.65-ös átlagokat dobott és két 140 feletti kiszállót is jegyzett. Április elején a German Mastersen jutott a legmesszebb, akkor a 32 között még Gerwyn Price skalpját is begyűjtötte, természetesen 100 körüli átlaggal. 

A fiatal angolban tehát lehet bízni, mert eddig, ha sikerrel vette a selejtezőt, akkor a kamerák előtt is megvillantotta a tudását. Huybrechts viszont csak szenved, a hét közepén rendezett két Players Championship tornán sem mutatott életjeleket, a szerdai versenyen Yordi Meeuwisse sima 6-2-vel intézte el.

Ha Humphries hozza azt a teljesítményt, amit eddig kamerák előtt láthattunk tőle, akkor ismét legyőzheti a rutinos belgát. Bár Huybrechts formáját nézve még akár egy 92-95-ös átlag is elég lehet az angoltól. 

Luke Humphries-Ronny Huybrechts
hatharom.com
Humphries jut tovább
@1.55
Fogadási határidő: 22:00