Foci-vb 2018

Kalapból húzhatják a csoportelsőt, de ki akarna nyerni?

Ha a belgák ikszelnek az angolokkal és eggyel több lapot gyűjtenek be a Háromoroszlánosoknál akkor sorsolás dönthet.

A világbajnokság csoportköreinek utolsó játéknapjának esti meccseire nem sok izgalom maradt. A G jelzetű négyesben ugyanis Anglia és Belgium egyaránt elgyepálta Panama és Tunézia válogatottjait, így hat-hat ponttal állnak a tabella élén. 

   
  1 x 2
Anglia - Belgium 2.67 3.05 2.67
Panama - Tunézia 4.35 3.60 1.75

Anglia - Belgium

A meccset, amelyen a csoportelsőség maradt az egyetlen tét Kalinyingrádban kezdik majd 20-órakor. Igazság szerint talán az egyik legolvashatóbb csoport volt ez, hiszen a sorsolásból ítélve elég nagy biztossággal tudni lehetett, hogy így állnak majd az utolsó forduló előtt. Ami azonban kevésbé volt sejthető, hogy olyan szinten vannak egálban (pont, gólkülönbség, lőtt gólok száma, egymás elleni gólok), hogy egyedül a fair-play pontokban van különbség, amit a kiosztott lapok alapján kapnak az együttesek (jelenleg Belgiumnak eggyel több sárgája van). 

A képlet alapján tehát ha csütörtök este úgy születik döntetlen, hogy a Háromoroszlánosok eggyel több büntetőcédulát gyűjtenek be, akkor sorsolással fogják eldönteni a csoportelső kilétét.

Ami még egy csavart ad a történetnek, hogy a másodiknak lényegesebben könnyebb útja lehet a vb-győzelem felé.

Kane öt találattal vezeti a vb-góllövőlistáját, vajon újra betalál? fotó: archív

Persze mindezek tudatában is elképzelhetetlennek tűnik, hogy a csapatok direkt a vereségre játszanak, bár már voltak olyan kérdőjeles előjelek a belgák részéről, ami akár erre is utalhatna - Dries Mertens, Eden Hazard és Romelu Lukaku is kisebb sérülés miatt pihenni fog.

Az angolok kapusa fogta meg legjobban a meccs jelentőségét, aki a következőket mondta a sajtónak.

Jelenleg elcsíptük a fonalat és szeretnénk tartani a momentumot. A mentalitásunk egyértelműen azt diktálja, hogy minden meccset meg akarunk nyerni. 

Semmi másra nem vágyunk, csak nyerni, nyerni, nyerni. Egyáltalán nem számít, hogy ki a következő ellenfél, hiszen ha sokáig akarsz menetelni a vb-n akkor előbb-utóbb a legnagyobbakkal kell szembenézned." - mondta Pickford.

Egy másik érdekes aspektusa a két, akár vb-győzelemre is esélyes válogatott párharcán, hogy a páratlan szezont futott friss Premier League-bajnok Manchester City sztárjai néznek egymással farkasszemet. A Háromoroszlánosok oldalán John Stones, Kyle Walker, Fabian Delph és Raheem Sterling, míg a vörösök részéről Vincent Kompany és Kevin de Bruyne szállhat harcba.

[2059623] 2018-06-28 20:00:00 Anglia - Belgiumx

Összességében nem szabad túlgondolni ezt a párharcot, amelyen tényleg bármi elképzelhető - reméljük felszabadult örömfocit láthatunk majd, amelyen a mindkét csapat lő gólt + 2.5 fölötti találat szép kis szorzóért csont nélkül esik.
 

  •  Mindkét csapat lő gólt + 2.5 gól fölött @2.35    

 

[2059623] 2018-06-28 20:00:00 Anglia - Belgiumx;

Tunézia - Panama

A vb-n első ízben szereplő Panama nem sok esélyt kapott a pontszerzésre. Belgium ellen egész jól tartották magukat, de Mertens bombája után megtörtek, az angolok ellen pedig még rövidebb ideig bírták és összesen hattal tömték ki őket. A szép búcsú sem lesz egyszerű, hiszen Tunézia mindkét eddigi meccsén betalált, sőt Southgate csapatát percek híján döntetlenen tartotta. Az afrikaiak játékereje is lényegesen jobb, mint ellenfelüknek.
 

Ide kattintva megnézheted, hogy mit tippelt a meccsre a Logibet elsőszámú tippmestere.

 

186740
[2059624] 2018-06-28 20:00:00 Panama - Tunéziax;