Foci-vb 2018

Tetszetős ez a hatos szorzó a horvátokra

  • ivan

B-csapat ide vagy oda, Horvátország Izlandot is legyőzte és 100 százalékos teljesítménnyel zárta a csoportkört. De vajon meddig juthatnak Modricék?

Azt, hogy a horvátoknak piszok jó kis keretük van, már régóta tudjuk, de hogy csapatként miként tudnak funkcionálni, az mindig egy nagy kérdés. A jelek szerint Zlatko Dalic volt a megfelelő ember a csapat élére, az 51 éves szakember ugyanis tökéletesen összerakta a gárdát, de ami talán ennél is fontosabb, megnyugvást és egységet hozott az öltözőbe.

Fotó: fifa.com

Déli szomszédaink kiváló passzban érkeztek meg a vb-re, ahol a csoportjukat fennkölt magabiztossággal és 100 százalékos teljesítménnyel húzták be. A Nigéria elleni meccs után ugyan sok kritikát kaptak Modricék, de igazából percig nem volt kérdés a győzelem, az argentinokat parádés játékkal lépték le, hogy a rendkívül lelkes és masszív Izlandot egy B-sorral is térdre kényszerítsék.

Nem akármilyen pillanat ez a horvát válogatott életében, hiszen

Horvátország még soha nem nyerte meg csoportját világbajnokságon, soha nem nyert még meg zsinórban három vb-meccset, a csoportkörben pedig most először maradt veretlen.

Mostani teljesítményükkel tehát még az 1998-ban vb-bronzérmes csapatot is felülmúlták a horvátok, azon a világbajnokságon a horvátokat a későbbi győztes franciák állították meg az elődöntőben köszönhetően Lillian Thuram duplájának.

 

Meddig juthat a horvát válogatott?

Nagy tornán a horvát válogatott eddig egy alkalommal nyerte meg mindhárom csoportmérkőzését, ez pedig a 2008-as Európa-bajnokság volt, amelyen az egyenes kieséses szakasz első meccsén, a negyeddöntőben tizenegyesekkel kapott ki a törököktől.

A D-csoport győzteseként a horvátok vasárnap este majd Dániával találkoznak a nyolcaddöntőben. Annak a párharcnak a fogadóirodák szerint egyértelműen Rakiticék a favoritjai, hiszen 1.85-ös átlagoddson fogadhatunk a horvátokra, szemben a skandinávok ötszörös szorzójával.

1x2    
Horvátország Döntetlen Dánia
1.80 3.15 4.75

Vagyis papíron - és a vb-n eddig látottak alapján is - Horvátország bejuthat a legjobb nyolc közé, ahol pedig majd a spanyol-orosz páros győztesével találkozna. Elnézve a formákat egyáltalán nem esélytelen az onnan jövő ellenfél ellen sem a horvát armada.

Az orosz csapat játéka feküdhet a horvátoknak, a spanyolok pedig a portugálok elleni derbit leszámítva egyáltalán nem voltak meggyőzőek, az öt kapott gól három meccsen pedig sokatmondó adat.

Az egyik netes bukinál fogadhatunk is a horvátok kiesésének időpontjára. Ha az oddsokból indulunk ki, akkor a negyeddöntő lesz a végállomás, amire egész pofás 2.20-as szorzót kaphatunk, de szerintünk megéri egy picit bátrabbnak lenni és továbbléptetni a horvátokat a legjobb négyig, amire már kereken hatszoros pénzt fizetnek. Ha meglesz a dánok elleni továbbjutás, akkor ez az odds kisebb lesz, így akár trade-elésre is alkalmas lehet ez a fogadás.

Érdekesség, hogy a bukik szerint amennyiben Horvátország eljut a fináléba, ott nagyobb eséllyel nyer, mint nem.

 

Ti mit gondoltok, meddig juthatnak a horvátok?
Kiesés időpontja - Horvátország
Nyolcaddöntő 2.75
Negyeddöntő 2.20
Elődöntő 6.00
Második helyezett 15.00
Végső győztes 13.00
[2059634] 2018-07-01 20:00:00 Horvátország - Dániax;

Kattints a képre és tippelj a vb-re Te is!