Tenisz

Duplázni készülünk Djokoviccsal

  • Cesc18

A szerb klasszisra rangadó vár Grigor Dimitrov ellen, de közel sem biztos, hogy nagy csatát hoz a nyolcaddöntőjük.

Csupán három egyes mérkőzés szerepel a csütörtöki programban Queen's Clubban, azonban panaszra így sincs okunk, hiszen köztük lesz Novak Djokovics és Grigor Dimitrov nyolcaddöntős összecsapása, ami akár döntőnek is beillene. És igaz ez még úgyis, hogy tudjuk jól, hogy az egykori világelső szerb nincs csúcsformában és a vb-győztes bolgár is csak keresi a játékát. Füvön mindketten nagyon hatékonyak és könnyen lehet, hogy az elkövetkezendő hetek részben róluk is szólnak majd.

Djokovics sima rajtot vett Londonban. - Fotó: ATP

Kettejük közül Dimitrov az, aki állandó résztvevője a tornának. Az elmúlt kilenc évben mindig tiszteletét tette a londoni publikum előtt és két elődöntő mellett egy tornagyőzelemmel is büszkélkedhet Queen's Clubban. Djokovicsnak "csak" a döntő jött össze ezen a helyszínen, igaz, túl sokszor nem próbálkozott, ugyanis hagyományosan bemutató meccsekkel szokott hangolni Wimbledonra. A tavalyi évhez hasonlóan viszont idén is kivételt tett a 12-szeres Grand Slam-bajnok belgrádi, ám ezúttal Eastbourne helyett az angol fővárost választotta, ahol legutóbb 2010-ben játszott. 

"Nole" játékán meg sem látszott, hogy régen járt Queen's-ben, ugyanis bő 1 óra alatt 6-2, 6-1-gyel mészárolta le az ausztrál John Millmant. Dimitrov sokkal rozsdásabban kezdte a füves idényt, Damir Dzumhurral keményen meggyűlt a baja. Egy meglehetősen hullámzó meccsen végül döntő szettben tudta kiharcolni a továbbjutást a bolgár. 

Fogadás a győztesre    
Novak Djokovics Grigor Dimitrov
1.30 2.85
Fogadási határidő: 15:20

A bukiknál egyértelmű favoritja a meccsnek Djokovics, ami egyrészről köszönhető a nagyon magabiztos rajtjának, másrészről a 6-1-es egymás elleni mérlegüknek.

Dimitrov 2013-ban Madridban meglepte a szerbet, azt leszámítva viszont hat meccsen kapott ki Djokovicstól, többek között a 2014-es wimbledoni elődöntőben is. 

Ha jó formában lenne a bolgár, akkor talán el lehetne vonatkoztatni a múltjuktól, így viszont nem igazán. 

Dimitrov nem adogatott túl masszívan Dzumhur ellen, a második szervái mögött még 50%-ban sem tudta megnyerni a pontokat. Ez nem túl acélos, főleg nem füvön. Úgy véljük ez döntő faktor lehet Djokovics javára és akár két szettben is megoldhatja a továbbjutást.

  • Djokovics 2-0 @ 1.90