Foci-vb 2018

Dárdai Pál videóiból is tanulhatnak a magyar edzőjelöltek

Dárdai Pálnak köszönhetően hazánkba is kezd betörni a külföldön már rendkívül népszerű fantasy játék.

Fotó: M4 Sport

A focivébével egy időben indította el Magyarország első ingyenes napi fantáziajátékát www.edzokligaja.hu néven a Szerencsejáték Zrt. A magyarországi focivilág legnépszerűbb és leghitelesebb edzője, Dárdai Pál korábbi magyar szövetségi kapitány vállalta, hogy „Edzői egypercesek" címmel egy 6 részes videó sorozatban osztja meg személyes szakmai tapasztalatait, és ad tanácsokat, tippeket a játékban résztvevő edző-jelölteknek.

Íme az első rész, míg a másodikat ITT tekinthetitek meg.

A következő négy részt a játék hivatalos Facebook oldalán teszi majd közzé a lottótársaság a foci-vb alatt.

Mi az a fantáziajáték?
A fantáziajátékok világszerte nagy népszerűségnek örvendenek, olyan nagy bajnokságokat kísérnek, mint az UEFA vagy a Premier League. A játék lényege, hogy az online játékosok valódi csapatok (Real Madrid) valódi sportolóiból (Ronaldo) állítanak össze maguknak egy fantáziacsapatot, tehát tulajdonképpen az edző szerepében tűnnek fel. A játékosok a kiválasztott sportolók valódi teljesítménye alapján gyűjtenek fantáziapontokat. A játékosok egymással versenyeznek, az elért pontok alapján virtuális és valódi díjakban is részesülnek.

A Magyarországon hiánypótlónak számító játékban jelenleg a labdarúgó-világbajnokságon induló nemzeti válogatottakból lehet álomcsapatot összeállítani, így olyan sztár játékosokat is szerződtethetünk egy csapatba, mint Cristiano Ronaldo, Neymar vagy Messi.

Az Edzők Ligája versenyeire az elmúlt egy hétben már több mint 1000 fantázia-válogatottat állítottak a felhasználók. A napi vébé versenyek azonban tovább folytatódnak, a www.edzokligaja.hu oldalon bárki regisztrálhat, aki elmúlt 18 éves.

Friss statisztika a vb első hétvégéjéről

Cristiano Ronaldo első vébés meccse parádésra sikeredett, amivel kiemelkedett az Edzők Ligájában elérhető focisták között is. A spanyolok ellen szerzett mesterhármasával összesen 30 fantáziapontot szerzett.

Szintén kiemelendő az uruguayi José Giménez fantáziapontszáma, hiszen védőként 24,95 ponttal zárta az első mérkőzését. Ugyanebbe a kategóriába sorolandó a svéd hátvéd, Andreas Granqvist eredménye is, ugyanis Dél-Korea ellen mutatott játéka 19,85 fantáziapontot ért az Edzők Ligájában.

Érdekesség, hogy a mezőnymunkát megjelenítő teljesítmény index az alábbi focistáknál volt az elmúlt meccseken a legmagasabb: a spanyol középpályás, Isco a portugálok ellen mutatott játékával 19,55-ös teljesítmény indexszel zárta az első meccsét, amely az Edzők Ligája pontszámítása alapján 19,55 fantáziapontot ért. A brazilok kiválósága Neymar 18,15-ös, míg az uruguayi középpályás Rodrigo Bentancur 17,55-ös teljesítmény indexszel zárta a maga találkozóját.