Foci-vb 2018

Győzelmi kényszerben a spanyolok

A Portugáliával döntetlent játszó hispánok a csoportéllovas Iránnal küzdenek meg kedd este.

Győzelmi kényszerben a spanyolok. - Fotó: Twitter

Szerdán este Kazanyban zárul a B-csoport második fordulója, amikor is Irán és Spanyolország néz farkasszemet egymással. Meglepő, de a felek közül az ázsiaiak vannak kedvezőbb helyzetben, hiszen az első körben nyerni tudtak, míg az európaiak neve mellett csak egy pontot találunk. Ennek köszönhetően a spanyolok győzelmi kényszerben vannak, azonban az esélyek egyértelműen mellettük szólnak.

1x2    
Irán Döntetlen Spanyolország
16.00 6.75 1.15

Mindez már a bukmékerek által kínált szorzókból is kiderül, mivel a hispánokra átlagosan 1.15-szörös pénzért fogadhatunk, míg az irániak esetleges pontszerzése bőven 4-es szorzó felett van (4.30).

A felek közt tehát óriási a tudásbeli különbség, s ezen még az sem változtat, hogy perpillanat Iránnak kettővel több pontja van, mint Spanyolországnak. Igaz, mindez óriási szerencsének köszönhető, hiszen az ázsiaiak egy olyan ki-ki meccset nyertek meg a nyitófordulóban Marokkó ellen, hogy egyrészt rosszabbul játszottak, mint az afrikaiak, másrészt a második félidőt kaput eltaláló lövés/fejes nélkül hozták le, mégis a 95. percben "szerzett" öngóllal nyertek.

A vb-n szereplő csapatok kereteit és korábbi mérkőzéseit megtaláljátok a Foci-vb 2018 aloldalunkon!

Ami a hispánokat illeti, pénteken, az ibériai rangadón 3-3-as döntetlenre végeztek a regnáló Európa-bajnok Portugáliával szemben egy parádés mérkőzésen. A meccs összképét tekintve a spanyolok álltak közelebb a győzelemhez, azonban mivel nem bírták tartani a mesterhármast szerző Cristiano Ronaldót, így végül nem tudták bezsebelni a három pontot. Az igazsághoz ugyanakkor hozzátartozik, hogy Ronaldo két gólját pontrúgásból (büntető és szabadrúgás) szerezte, míg a második találatát David de Gea nagyon csúnyán bevédte.

Ám, hogy pozitívumokról is beszéljünk a spanyoloknál, Fernando Hierro irányításával sem lett gyengébb a csapat, sőt Diego Costa "kivirágzott", hiszen duplázni tudott a portugálok ellen, ami órási tett, hiszen a honosított játékos nagy tornán még nem lőtt gólt a válogatottban.

Kattints a képre és tippelj Te is a vb-re!

Noha perpillanat az irániak jobban állnak a táblázaton, szerintünk ez kedd este 10 óra magasságában megváltozik, vagyis a spanyolok legyőzik az ázsiaiakat, köszönhetően annak, hogy Iscóék egyszerűen nem hibázhatnak. A különbség pedig akár többgólos is lehet, főleg úgy, ha a hispánok meg tudják közelíteni a pénteken mutatott produkciójukat.

  • Spanyolország -1,75 @ ​1.70    
[2059592] 2018-06-20 20:00:00 Irán - Spanyolországx;