Foci-vb 2018

A braziloknak fájhat a legjobban a németek kínos veresége

  • varin

Jelen állás szerint ugyanis már a legjobb 16 között találkozni fog a két vb-favorit. Hacsak nem lesz valami meglepetés...

Fotó: Huffington Post

Igen nagy meglepetések születtek vasárnap az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon, hiszen Németország és Brazília is topfavoritként botlott el első meccsén. Ugyan aggódásra különösebben nagy okuk nincsen, hiszen a továbbjutásuk így is borítékolható, az azért okozhat fejtörést a feleknek, hogy így nagy valószínűséggel a döntő helyett a legjobb 16 között összefutnak.

Megnyeri a csoportot
   
Mexikó 1.65 Brazília 1.50
Németország 3.50 Svájc/Szerbia 4.50

Ha ugyanis a papírformának megfelelően megnyerték volna kvartettjüket, csak a döntőben jöhetett volna össze az álommeccs, ám így, hogy Mexikó le tudta győzni a Nationalelfet, könnyedén elképzelhető, hogy Löw csapata csak a második helyen zár, ami egy brazilok elleni párharcot jelentene.

A bukmékerek szerint ugyanis Wernerék már csak nehézkesen érhetnek oda az első helyre, ami főleg amiatt van, mert Mexikónak elég lenne négy pont a nem túl acélos svéd-koreai kettős ellen, míg Németországnak kötelező megnyernie mindkét hátralévő meccsét. A brazilok viszont még mindig favoritjai az E csoportnak, győzelmük csupán 1.57-es szorzóval bír, noha jelenleg lépéshátrányban vannak a szerbek ellen, így sorsuk attól is függhet, hogy legyőzik-e szomszédainkat, illetve Svájc vagy Brazília végez-e jobb gólkülönbséggel.

Ennek köszönhetően már mindkét csapat esetében az a favorit kimenetel, hogy a 16 között búcsúzik, 3.50-3.50-es szorzóval.

Az mindenesetre biztos, hogy adott esetben Brazília eldöntheti, kivel is szeretne megmérkőzni a 16 között, hiszen 27-én szerdán a Selecao már annak tudatában léphet pályára a szerbek ellen, hogy a németek az első vagy a második helyen végeztek-e.

Kattints a képre a játékhoz!