Tenisz

Jó pénzt nyerhetünk, ha veretjük a formán kívüli amerikait

  • Cesc18

Karrierje első meccsére készül Londonban Jack Sock, de könnyen lehet, hogy már hétfőn csomagolhat is.

Hétfőn hat mérkőzéssel a programban elrajtol a füves idény egyik legnívósabb versenye Queen's Clubban. Már az első körben nagyon komoly párosítások jöttek össze, fogadás szempontjából pedig a mai kínálatból Jack Sock és Daniil Medvedev összecsapása tartogatja az egyik legjobb értéket. 

Medvedev kiemelt ellen kezd, de ő favorit. - Fotó: ATP

Sock tavaly parádésan zárta a szezonját a váratlanul jött párizsi diadallal, idén viszont csak árnyéka önmagának. Top 10-es játékosként kezdte a 2018-as idényt, ám miután hat hónap alatt mindösszesen öt győzelmet sikerült szereznie, így gyorsan hátrébb került a ranglistán. Nagyon nincs tehát jó éve, és meglepetés lenne, ha a füves szezon hozna változtatást, ugyanis ezen a borításon a korábbi években sem volt különösebben meghatározó. 

Tény, hogy kisebb-nagyobb sérülések is hátráltatták az amerikait, hogy jó formába lendüljön, ám gyenge szerepléseinek egyik oka, hogy a fontos helyzetekben mentálisan meginog.

Idén kilenc tie-breakes szettet játszott és ebből hatot elveszített, legutóbb a Garroson nem tudta a rövidítésben lezárni a meccset, majd döntő szettben ki is kapott végül. 

Ha egy jó szervás játékos nem tudja a tie-breakek nagy százalékát behúzni, akkor nem sok jóban reménykedhet. Sock karrierje során közel 55%-ban hozta a rövidítéseket, idén viszont a 35%-ot sem éri el. 

Füvön még többször torkollanak tie-breakbe a szettek, így akár ez döntő faktor lehet Medvedev ellen is. Ugyan az orosz is pocsék tavaszon van túl, ám ő tavaly sem brillírozott a salakszezonban, konkrétan nulla nyert meccsel zárt, ám utána füvön kiválóan teljesített. 

Medvedev mellett szól, hogy ő már múlt héten játszott füvön, illetve a queen's-i körülményeket is ismeri, míg Sock ezen a tornán korábban még nem indult és a Garros óta tétmeccset sem játszott. Véleményünk szerint megéri az orosznak bizalmat szavazni.

  • Medvedev nyer @ 1.70