Foci-vb 2018

Ez lesz a vb legsimább meccse?

Még akár az oroszok sikerét is elérheti Belgium Panama ellen. A különbség mindenben hatalmas a felek között.

Fotó: AP

Adott egy csapat, amelynek összértéke 754 millió euróval a 6. legnagyobb a világbajnokságon, veretlenek másfél éve és olyan játékosok szaladgálnak a címeres mezben, mint Kevin de Bruyne, Romelu Lukaku, Dries Mertens és Eden Hazard. És adott egy csapat, amely az összértéke alapján az NB I-ben sem lenne dobogón, kétes bírói ítéletek alapján jutott ki a vb-re és a legértékesebb játékosuk a Seattle Sounderes futballistája. Csoda-e, ha úgy gondoljuk, itt csak a hendikep mértéke a kérdés?!

   
Belgium Döntetlen Panama
1.15 6.75 16.00

Belgium és Panama válogatottját sok mérőszám alapján összehasonlíthatjuk a fentiek mellett is, de valójában mindenki érezheti már a 8,23 millió eurós csapatértékből is, hogy nincs egy szinten az európai és a közép-amerikai gárda. Panama a selejtezősorozatot követően mindössze Grenadát és Trinidadot tudta legyőzni, de még a hozzájuk hasonlóan gyengének vélt Irántól is kikaptak, illetve Svájcban egy laza hatost kaptak a helvétektől.

Belgium eredményeiről már sokat lelkendeztünk, Roberto Martínez csapatát joggal nevezhetjük a vb egyik esélyesének. Ugyan ellenfeleik nem voltak a legizmosabbak, 3-4 gólt a gyengébb csapatoknak rendszerint lőnek, márpedig Panama vélhetően még Egyiptom, Ciprus vagy Bosznia szintjén sem áll.

[2059619] 2018-06-18 17:00:00 Belgium - Panamax

Ami a kezdőt illeti, Kompany és Vermaelen kisebb sérüléssel küzd, így az ő játékuktól eltekinthet a mester, ám a Vertonghen-Boyata-Alderweireld trió sem hangzik rosszul. Ha pedig megnézzük a középpályát és a támadósort, rögtön megértjük, miért félnek sokan a belga tizenegytől.

Valószínűleg a belgák is látták, hogy nem szabad lebecsülni az ellenfelet, hiszen Argentína, Brazília és Németország is gyér eredménnyel kezdett a vb-n, de a franciákat is jelentősen megizzasztották az ausztrálok. Ha Lukakuék nem akarnak hasonló problémákkal szembesülni, nem becsülhetik le ellenfelüket, ha azonban közel 100%-ot nyújtanak, akkor biztosak lehetünk benne, hogy izmos kiütés lesz a vége.

Panama története első vb-jén valószínűleg a pofozózsák szerepét tölti majd be, így habitusunktól és kockázatvállaló stílusunktól függően bombázhatjuk nyugodt szívvel a hendikepet a belgákra. Szerintünk 4-0, 5-0 is lehet.

hatharom.com
Belgium -2.5
@2.40
[2059619] 2018-06-18 17:00:00 Belgium - Panamax;