Foci-vb 2018

Biztonsági tippünk 1.40-et ér a spanyolok meccsén

A világbajnokság első nagy rangadóját hatalmas felfordulás övezi, vajon ez Ronaldóék malmára hajtja a vizet?

A Real Madrid büszkeségei ezúttal egymás ellen csatáznak. fotó: FIFA

A B jelű kvartett és talán az egész csoportkör egyik legjobbnak ígérkező meccse a Spanyolország-Portugália, amelyet Szocsiban, a Fisht Olympic Stadiumban játszanak pénteken este nyolckor.

1x2    
Portugália Döntetlen Spanyolország
3.95 3.10 2.02

Bár hamarosan mindenki csak a meccsre koncentrál, az utóbbi napok híreit a pályán kívüli események szolgáltatták. A spanyolok felkészülésében kilencven fokos fordulat történt, miután trénerüket, Julen Lopeteguit lapátra tette a szövetség. Jogos vagy nem, ezen fölösleges rágódni, az azonban tény, hogy aligha fordult elő hasonló eset a múltban. A fő kérdés, amire hamarosan választ kapunk, hogy a csapatot mennyire rengette meg ez a kellemetlen incidens.

Spanyolország#esp-spain#5

A La Roját a kevés edzői tapasztalattal rendelkező Real Madrid legenda, Fernando Hierro vette át, aki a következőket nyilatkozta a sajtónak.

Nincs idő a sajnálkozásra. A cél: küzdeni a vb-címért. A játékosok két éve ezen dolgoznak, mondtam is nekik, hogy nem engedhetjük meg, hogy ez az eset kizökkentsen minket. Egy érdekes és csodálatos tornának nézünk elébe.

Ami az eredményeiket illeti, a kvalifikáció során kiemelkedőt nyújtottak a hátsó szekcióban, ám az utóbbi öt meccsükből csak egyszer úszták meg kapott gól nélkül. Szintén elég beszédes stat, hogy a 2016-os Eb óta 20 meccsből 15-ször legalább kettőt vágtak ellenfeleiknek, így várhatóan pénteken a portugál védelemnek is nekirontanak majd.

[2059589] 2018-06-15 20:00:00 Portugália - Spanyolországx

A portugáloknál sem úszták meg balhé nélkül az elmúlt időszakot, hiszen a Sporting körüli felfordulás az egész országot megrengette. Fernando Santos fiai közül négyen függesztették fel szerződésüket a lisszaboni klubbal, ám a fókuszt immár maximálisan a vb-re irányíthatják.

Az egyik fontos aspektus, hogy az oroszországi torna lesz a 33 éves Cristiano Ronaldo számára az utolsó lehetőség, hogy pályafutása még egyetlen hiányzó trófeáját megszerezze. Ennek első lépéseként a korábbi győztes spanyolok ellen - köztük több madridi csapattársával - kéne brillíroznia.

A Selecao das Quinas egyik problémája a kiöregedő védősor lehet, amely közepén a 35 éves Pepe és a 36 éves Bruno Alves próbálják majd feltartani a rohamokat.

Az Eb-címvédő legutóbbi meccsén magabiztos játékkal 3-0-ra verte Algériát, de vannak intő jelek is. Bár a selejtező csoportját magabiztosan behúzta, de az utóbbi hét barátságos párharcból csak hármat tudott megnyerni.

Portugália#por-portugal#5
Természetesen Ronaldo a világ legjobb játékosa, és az idei vb legjobbja is lesz egyben. Nincsenek megfelelő szavak, hogy jellemezzem őt...

- mondta rendkívül elismerően Joao Mario.

A világ szeme tehát ismét CR7-en lesz, aki bosszúra szomjazhat a spanyolok ellen, ám piszok nehéz dolga lesz. Történetesen ugyanis már temérdek alkalommal összemérte erejét a két szomszéd, ám vb-n mindössze egyszer találkoztak - a 2010-es dél-afrikai tornán a legjobb 16 között a La Roja 1-0-ra diadalmaskodni tudott. Összesen mellesleg 35 alkalommal néztek farkasszemet, ebből 16 spanyol és csak hat portugál győzelem született a 13 remi mellett. Mi úgy tippeljük, hogy péntek este sem a portugálokról szól majd a fáma.

  • Spanyolország DNB @1.40    
[2059589] 2018-06-15 20:00:00 Portugália - Spanyolországx;