Tenisz

Fucsovics borsot törhet az egykori wimbledoni döntős orra alá

  • Cesc18

A magyar játékos Milos Raoniccsal méri össze a tudását a stuttgarti tenisztorna nyolcaddöntőjében.

A genfi tornagyőztes Fucsovics Márton magabiztos sikerrel indította a füves pályás szezont, miután hétfőn az amerikai Denis Kudlát 69 perc alatt 6-3, 6-4 arányban múlta felül. Nyíregyházi klasszisunk a fontos pillanatokban remekül koncentrált, hiszen fogadóként kihasználta mindkét lehetőségét, míg adogatóként ötből öt bréklabdát hárított.

Fucsovics nem esélytelen a 2016-os wimbledoni döntős ellen. - Fotó: ATP

Fucsovics a folytatásban a 7. helyen kiemelt Milos Raoniccsal néz farkasszemet, aki szintén két szettben győzött, ám jóval szorosabb meccset vívott Mirza Basic ellen. Legalábbis, ami az első felvonást illeti, hiszen a tie-breakben két szettlabdát is hárítania kellett. De összességében nem volt ez rossz rajt a hórihorgas kanadaitól, pláne, ha azt vesszük, hogy térdsérülés miatt egy hónapja nem játszott tétmeccset. 

Raonicnak jól működött az adogatása, az elsők után 36-ból 35 pontot megnyert és 15 ászt rámolt be. A második szervák után valamivel sebezhetőbb volt, de ott is megnyerte a pontok közel 60%-át. 

Fucsovicsnak sem lesz egyszerű dolga, ha brékelni szeretné a kanadait. Raonic egyébként is jól cifrázza az adogatásait, a nagy sebességük mellett ezért is nehéz fogadni ellene. Főleg, ha valaki először áll vele szemben. Márpedig korábban még nem meccseltek, így Marcinak komoly kihívás lesz ez a találkozó fogadóként.

Adogatóként viszont egész nyugodtan tarthatja a lépést a kanadaival, hiszen neki is mindösszesen két vesztett pontja volt Kudla ellen, ha beütötte az elsőt. A második szervák mögött is hasonlóan hatékony volt, szóval abszolút kinéz egy klasszikus füves pályás szervacsata. 

Fogadás a győztesre    
Milos Raonic Fucsovics Márton
1.35 2.75
Fogadási határidő: 16:20

Benne van a pakliban, hogy tie-breakek döntenek, ott pedig már bármi megtörténhet. Akár a magyar felé is billenhet a mérleg nyelve, így egyáltalán nem zárnánk ki, hogy sikerül borítania a papírformát a 2016-os wimbledoni döntős ellen. Ha már egy szettet fog Fucsovics, akkor a tétünk 1.77-szeresét nyerhetjük vissza.

De ennél is jobb tippnek gondoljuk, hogy 10.5-nél több játék dönt a nyitófelvonás sorsáról. Az komoly bravúr lenne, ha Marci brékelni tudna, és fordítva sem gondoljuk, hogy ez megtörténik. Raonicnak Basic ellen is kellett egy szett mire megtörte, és jelenleg Fucsovics komolyabb játékerőt képvisel, mint a bosnyák. 

  • 1. szett játékok száma - 10.5-nél több @ 1.98