Kézilabda

Karnyújtásnyira a továbbjutás, itt a tippünk a visszavágóra

Az odavágón aratott fantasztikus győzelemnek köszönhetően a magyar válogatott karnyújtásnyira került a világbajnoki részvételtől.

Fotó: MTI / Illyés Tibor

Egyáltalán nem túlzás azt állítani, hogy a vb-selejtezők egyik legnagyobb meglepetését okozta a magyar férfi kézilabda-válogatott Koperben, hiszen az ötgólos magyar sikerre a legtöbb fogadóirodánál még fogadni sem lehetett. Ljubomir Vrajnes együttese márpedig 29-24-es győzelemmel térhetett haza, ez az ötgólos fór pedig nagyon komoly előny a visszavágó előtt.

1x2    
Magyarország Döntetlen Szlovénia
1.78 9.75 2.25

Hazai pályán ugyanis a magyar válogatott mindig is masszív volt, az pedig, hogy a Veszprém Arénában megrendezésre kerülő mérkőzésre az összes jegyet eladták, garanciát jelent a parázs hangulatra is.

A fogadóirodáknál nagyot változott a világ pár nap alatt, hiszen ezúttal már a magyar válogatott számít a találkozó esélyesének, a szlovén együttes győzelme átlagosan 2.30-as szorzó körül fizet.

SZLOVÉNIA-MAGYARORSZÁG 24-29 (14-13)
Koper, játékvezetők: Gjeding, Hansen (dánok).
SZLOVÉNIA: Kastelic, Lesjak (kapusok), Bezjak, Blagotinsek 2, Cingesar 3, Dolenec 2, Gaber 1, Janc 2, Kavticnik 7 (4), Mackovsek 3, Gas. Marguc, Medved, Mlakar, Suholeznik, Vlah, Zarabec 4. Szövetségi kapitány: Veszelin Vujovics.
MAGYARORSZÁG: Mikler, Székely (kapusok), Ancsin, Balogh 3 (1), Bánhidi 2, Bodó 6, Bohács, Bóka 6, Hornyák, Ilyés 1, Juhász, Lékai 6, Ligetvári 1, Nagy L. 3, Schuch, Sipos 1. Szövetségi kapitány: Ljubomir Vranjes.
Kiállítások: 18, ill. 26 perc.
Hétméteresek: 5/4, ill. 3/1.

Ami a csapatokat illeti, a szlovén keretben több változást is eszközölt Veszelin Vujovics, a sérült Matej Gabert Igor Zabic helyettesíti majd, tovább kikerült a csapatból sérülés miatt Medved és Kastelic is. A mienk körül közel sem volt ennyi probléma, így Ljubomir Vranjes ugyanabból a garnitúrából gazdálkodhat, mint tette azt a hétvégén.

Fogadási szempontból nem egyszerű ez a mérkőzés, hiszen oda-visszavágós párharcról lévén szó a magyar válogatott számára az az elsődleges cél, hogy ezt a fórt megtartsa. Ez azt is jelenti, hogy elég négy gólon belül maradnunk, ergo ki is kaphatunk, a célunkat attól még el tudjuk érni.

Persze a legtisztább az lenne, ha kettős győzelemmel jutnánk tovább, ami az első mérkőzésen látottak alapján benne van a pakliban. A rutinos védőjátékosainknak köszönhetően sikerült megakadályoznunk, hogy a szlovénok könnyedén átjátsszák a magyar védelmet, a kapuban pedig mindig akkor tudtunk hozzátenni, amikor nagyon kellett.

A hazai légkör egyértelműen a mienk malmára hajtja a vizet, de azért a szlovén gárda nem lett gyengébb, így nagyon kemény visszavágó elé nézünk.

A továbbjutást illetően szerintünk megleszünk, de a visszavágó tartogathat kellemetlen perceket. Várakozásaink szerint az első félidőben a szlovénok mindent megtesznek majd, hogy visszajöjjenek a párharcba, de a második félidőre felőrölhetjük őket ismét.

  • 1. félidő - döntetlen vagy Szlovénia @1.75