Spanyol foci

Váratlan helyről érkezik a Real Madrid új edzője! - hivatalos

A spanyol válogatott szövetségi kapitánya, Julen Lopetegui veszi át a Real Madrid irányítását a világbajnokságot követően.

Kedden délután a Real Madrid hivatalosan is megerősítette, hogy Zinedine Zidane helyét a spanyol válogatott szövetségi kapitánya, Jule Lopetegui veszi át. Noha sokáig úgy tűnt, hogy ideiglenesen a korábbi középpályás, Guti vagy a Tottenham mestere, Mauricio Pochettino ül le a Blancók kispadjára, ehelyett meglepetésre a korábban a Real B-t irányító 51 éves szövetségi kapitány váltja a francia zsenit.

Fotó: La Liga News

Lopetegui a spanyol lapértesülések szerint 3 évre ír alá a Real Madridhoz és a csapatot a világbajnokság utántól fogja irányítani.

A jelenleg még a spanyolokkal Oroszországban tartózkodó asteasui születésű tréner játékosként a Castillában, a Logronesben, a Barcelonában és a Rayo Vallecánóban számlál több meccset, míg egy felnőtt szereplése a Real A-csapatában is van. Edzőként szintén a Rayót irányította, valamint dolgozott a spanyol U17-es, U19-es, U20-as és U21-es válogatottnál, majd három portói év után 2016-ban vette át a spanyol válogatott irányítását.