Sportfogadás

Nagy buli volt idén az angol tippjeinket rakni!

Remek szezont zártak tippjeink Angliában, a Championshipben és a Premier League-ben is plusszoltunk.

Talán egyik bajnokságból és sorozatból sem örvendeztettük meg annyi hosszútávú tippel olvasóinkat, mint a ködös Albion topligájából, a Premier League-ből. A BL-, EL-visszatekintő után most nézzük meg, mennyire igazolódtak be elvárásaink a PL-t, illetve a másodosztályt illetően.

Nem volt izgalmas szezon...

Idény elején azt írtuk, nem várható leicesteri csoda, így a nagy hatos valamelyik tagja ünnepelhet majd bajnoki címet, amely természetesen nem volt egy merész vállalás. Szezon előtti jóslatunkban ugyan úgy fogalmaztunk, hogy "pazar, kiélezett, izgalmas szezon vár ránk", végül a Manchester City sokkolóan magabiztos, rekordokkal teletűzdelt év végén gyűjtötte be a bajnoki címet, így habár jóslatunk bevált, hogy az égszínkékek ünnepelnek majd, az igazi izgalmak elmaradtak. Guardioláék végső sikerére 2.80 volt a szorzó a   -n .

A nagy meglepetések hátul történtek

Szépen melléfogtunk viszont a kieső csapatokat illetően, hiszen a Brighton, Huddersfield, Burnley trió nemhogy nem esett ki, a bordó-kékek ráadásul hetedik helyen végeztek a Premier League-ben, amely csodálatos teljesítmény. Mentségünkre szóljon, a WBA és a Stoke búcsúja 7-7-szeres pénzért volt fogadható, míg a Swansea búcsújával csak 3-szoros pénzt lehetett keresni.

Fél év Rooney-mágia

Szintén a szezon előtt fogadtunk arra, hogy a Manchester United távozó legendája, Wayne Rooney bebizonyítja, hiba volt leírni őt ilyen korán, így legalább 9 bajnoki gólt vártunk tőle 2-szeres oddsért. Így a szezon végeztével kijelenthetjük, hogy igazunk volt, meg nem is, hiszen a tippünk bár zöldült, de "Wazza" szezonja igen felemásra sikeredett, így nem kizárt, hogy hamarosan már Liverpoolban sem tartanak rá igényt. Rooney egyébként már december közepén meglőtte 9., illetve 10. gólját, más kérdés, hogy utána egyetlen gólt sem szerzett.

Liverpoolnak jó tavasza volt

Tippmesterünk, varin két fogadást is kötött a szezont gyengén kezdő Evertonra, ráadásul a top10-es fogadását 8/10-es téttel küldte csatába, amely közel 11 egység profitot hozott. A szenzációs erősítések után a Goodison Park legénysége pocsékul kezdte a szezont, ám Sam Allardyce némileg felrázta Sigurdssonékat, amely hullám végül a 8. helyig repítette őket. Varin egyébként a top10-nél is mert nagyobbat álmodni, ám végül a 34-szeres szorzó zöldülésére nem sok esély volt, a liverpooliak 14 ponttal lemaradtak a 6. Arsenaltól.

Hatalmas kasza a másodosztályban

Ahogyan azt megszokhattátok, nem csak az első osztály, de a világ legerősebb második ligájával, a Championshippel is kiemelten szoktunk foglalkozni oldalunkon, így a szezon előtti beharangozóban itt is több tippet találhattatok. A bajnok Wolverhampton még annál is nagyobbat virított, mint azt mi sejtettük, ám a 4.33-as szorzó zöldülése így is csodálatos fogás. Ha pedig ehhez még hozzávesszük azt is, hogy varin év közben 4.50-es szorzóval, 10/10-zel ajánlotta ki a Farkasok bajnoki címét a Logibeten, akkor végképp hálásak lehetünk Nuno Espirito Santo legénységének.

Az általunk bajnoki címre várt Middlesbrough végül lecsúszott a feljutásról, miként a Norwich is csalódást keltő szezont produkált, ám a Burton Albion kései hajrájának köszönhetően egy 2.62-es szorzó is zöldült a Championshipben.

Végül emlékezzünk meg egy igazi "banki kamat" jellegű fogadásról, amikor is azt jósoltuk, hogy a Wolverhampton nem éri el a rekordot jelentő 107 pontot. Mivel a Farkasok a végére nagyon kiengedtek, még a 100 pont sem lett nekik, így akik bíztak ebben a tutiban és mellé kötötték a Bayern, valamint a City bajnoki címét, 31%-os profitot realizálhattak.