Tenisz

Ezzel a fogadással nyernénk a Nadal-Thiem álomdöntőben - napi tippek a Roland Garrosra

megosztom

A világelső mallorcai komoly favoritként várja a vasárnapi finálét, de a sógorok tehetsége ellen nem lesz könnyű dolga.

Összejött az álomdöntő Párizsban, vasárnap délután a 10-szeres Roland Garros-bajnok Rafa Nadal a legkomolyabb kihívójával, az osztrák Dominic Thiemmel néz farkasszemet a Philippe Chatrier közönsége előtt. 

A finálé legnagyobb kérdése, hogy lesz-e trónfosztás vagy folytatódik a mallorcai uralma?

Thiem először vagy Nadal tizenegyedszer? - Fotó: Roland Garros

Thiem az idei és a tavalyi salakszezonban is egyedüliként tudott borsot törni Nadal orra alá, ugyanakkor egy éve az elődöntőben nagyon sima verést kapott a spanyoltól, Rafa akkor  6-3, 6-4, 6-0-lal gázolt át az osztrák riválisán. 

A salakkirály ellen játszani a Garros-döntőt a lehető legrosszabb forgatókönyv, ám ahogyan azt Thiem is elmondta, a nyomás nem rajta lesz. 

Ha le akarom győzni, akkor úgy kell játszanom, mint Rómában vagy Madridban, de tudom, hogy itt sokkal nehezebb lesz. Ezeket a körülményeket jobban szereti és három szettet kell nyerni ellene. 

- nyilatkozta az osztrák, aki hozzátette, hogy most jobb és teljesebb játékos, mint tavaly, illetve tudja, hogy mit kell Nadal ellen játszani.

Fogadás a győztesre    
Rafael Nadal Dominic Thiem
1.18 3.85
Fogadási határidő: 15:00

Nadalnak volt egy-két sebezhetőbb pillanata a tornán, függetlenül a döntő eredményétől, már most kijelenthető, hogy nehezebb dolga volt, mint egy éve. Ám összességében fantasztikus tenisszel jutott el idáig és nem kérdés, hogy a finálénak is toronymagas favoritja.

Thiemben ugyanakkor tényleg megvan a potenciál, hogy legalább szorossá tegye a meccset. Már ez is nagy dolog lenne, hiszen Novak Djokovicson és Roger Federeren kívül másnak ez nem igazán sikerült. 

Mi hiszünk a sógorok tehetségében, van egy nagyon jól kifejlesztett adogatása, amivel Nadal is megszenvedhet. Véleményünk szerint nem lesz ez egy annyira egyoldalú meccs, mint a tavalyi elődöntőjük volt, főleg, ha közben megérkezik az eső, ami a spanyol legnagyobb ellenfele.

  • Játékok száma - 33.5 felett @ 1.72 Pinnacle 

megosztom