Foci-vb 2018

Borítékolható a belgák és az angolok továbbjutása - beharangozó és tippek a G-csoportról

megosztom

Néhány napon belül kezdődik a foci-vb, mi pedig minden csoport esélyeit körüljárjuk. Utolsó előttiként a G-csoport mutatkozik be.

A G-csoportot leginkább a B jelű négyeshez lehet hasonlítani, hiszen a világbajnokságon ez lett a másik olyan kvartett, ahol gyakorlatilag előre borítékolható, hogy melyik két válogatott jut tovább az egyenes kieséses szakaszba. Jelen, bemutatásra kerülő kvartettben ugyanis Belgium, Anglia, Tunézia és Panama került, s óriási meglepetés volna, ha két európai válogatott nem abszolválná a csoportkört.

bet365
  Megnyeri a csoportot Továbbjut Nem jut tovább
Belgium* 1.83 1.10 7.00
Anglia* 2.20 1.12 6.00
Tunézia* 15.00 5.00 1.16
Panama* 41.00 10.00 1.062

Belgium

A csoport legesélyesebbjének taksált gárda egyértelműen Belgium. A belgák az utóbbi években ott vannak a világ elitjében, igaz, a 2014-es világbajnokságon és a 2016-os Európa-bajnokságon is csak a negyeddöntőig jutottak, ezúttal viszont többre vágynak.

A belgák egyébként tükörsimán jutottak ki a vb-re, hiszen 10-ből 9 selejtezős meccsüket is behúzták, a maradék egyen pedig 1-1-et játszottak Görögországgal. Rengeteg gólt lőttek (szám szerint 43-at), melyek közül 11 Romelu Lukaku nevéhez fűződik, aki természetesen ott lesz a csapattal a viadalon.

A belgák a G-csoport favoritjai. - Fotó: duke

A Manchester United sztárja mellett Eden Hazard és Kevin De Bruyne szabhat fazont a gárdának, de ahogy fentebb említettük, szinte minden posztra jut egy világklasszis játékos. Mindezek tükrében tehát egyáltalán nem meglepő, hogy miért  Roberto Martínez alakulata a G-csoport első számú favoritja, sőt, a bet365 szerint a hatodik legesélyesebb arra, hogy megnyerje a világbajnokságot.

Anglia

Ahogy fentebb is írtuk, papírforma szerint Belgium mellett Angliának illene továbbjutnia a G-csoportból. Erre minden esélye megvan a szigetlakóknak, hiszen Gareth Southgate irányításával új időszámítás kezdődött a ködös Albionban. 

Az angolok a belgákhoz hasonlóan simán jutottak ki a világbajnokságra, nyolc győzelem mellett két döntetlen volt a mérlegük. Azonban a korábbi sziporkázó játék elmaradt a csapattól, cserébe brutálisan védekeznek, hiszen a 10 selejtezős meccsén mindössze 3 gólt kapott a Southgate-legénység. A válogatott felkészülési meccseken is jól muzsikált, hiszen a németektől, a braziloktól és a hollandoktól sem kapott gólt, míg az olaszokkal 1-1-et játszott.

Southgate megreformálta az angol válogatottat. - Fotó: Sky Sports

Egy olyan melós csapatként aposztrofálhatjuk az angolokat, ahol úgy tűnik, hogy minden láncszem a helyére került az elmúlt hónapokban, vagyis nem egy világsztár villanására építenek, ráadásul tényleg a legjobb formában lévő játékosok kerültek be a válogatottba. Southgate például olyan lépéseket meg mert húzni, hogy Joe Hartot kihagyta, s helyette a Burnley-ben parádézó Nick Pope került be.

A Háromoroszlánosok persze nem Pope-tól, hanem egyrészt a csapategységtől, másrészt pedig a Harry Kane, Raheem Sterling, Dele Alli, Eric Dier négyestől függnek majd, akiktől azért átlagon felüli teljesítmény kell, hogy minél tovább jussanak a vb-n az angolok.

Tunézia

A tunéziai labdarúgó-válogatottnak majdnem sikerült lemaradnia a vb-ről, hiszen a Kongói Demokratikus Köztársaságot mindössze egy ponttal előzte meg a selejtező csoportban. Tunézia egyébiránt ötödik alkalommal vesz részt világbajnokságon, ugyanakkor eddig sok port nem kavart, hiszen a csoportkörből sosem jutott tovább.

Vélhetően ezúttal sem éli meg az egyenes kieséses szakaszt a 2004-es Afrikai Nemzetek Kupája győztese, valószínűleg Panamával csatázik a csoport harmadik helyéért, ugyanakkor leírni egyáltalán nem szabad a válogatottat, még akkor sem, ha a csapat gerince a francia első és második vonalban futballozik.

Panama

A panamaiak vb-szereplése egyébként óriási meglepetés, hiszen az USA-t megtréfálva jutottak ki egyenes ágon Oroszországba. Ugyanakkor túl sok szót felesleges fecsérelni a közép-amerikaiakra, hiszen a bukmékerek Szaúd-Arábia mellett a leggyengébb válogatottnak aposztrofálják őket.

Panamának ez lesz az első világbajnoksága, tanulni mennek Oroszországban, főleg, hogy a csoport harmadik helyre taksált tunéziaiakat játékerőben meg sem közelíti. A panamai válogatott játékosok többsége az amerikai földrészek valamelyén kergeti a labdát hétről hétre, Európában mindössze hárman játszanak, és ők sem elit klubokban (Dinamo Bukarest, Gent, Dunaszerdahely).

hatharom.com
  • Tippek a csoportkörre

Az eddigiek elhangzottak alapján borítékolható a belgák és az angolok továbbjutása, azonban ezen fogadási lehetőségre roppant alacsony szorzót kínálnak a bukmékerek, így sokkal jobban megéri arra fogadni, hogy Belgium megnyeri a G jelű négyest. Mindezt pedig annak tudjuk be, hogy a belga csapat gerincét a Premier League adja, s ha összehasonlítjuk a Háromoroszlánosok keretével, akkor kétség sem férhet hozzá, hogy perpillanat melyik az erősebb és jobbik alakulat.

Mindemellett még Lukaku góljaira lehet érdemes fogadni, mivel a belgák sorsolása kellemes, hiszen a tunéziaiakkal és panamaiakkal kezdenek, s akár ezeken a meccseken alapból szerezhet 3 gólt a Manchester United sztárja. Ám, ha mégsem jönne össze a belga gólrekord csúcstartójának, akkor is ott lesz még az angolok elleni ütközet, illetve az egyenes kieséses szakasz, ahol összejöhet számára legalább 3 találat.

186740

Az eddigi csoportbeharangozók:

A-csoport

B-csoport

C-csoport

D-csoport

E-csoport

F-csoport

megosztom