Tenisz

Íme a legjobb fogadás a Halep-Stephens döntőre - napi tippek a Roland Garrosra

megosztom

Kemény menet vár a világelső Simona Halepre az amerikai Sloane Stephens ellen a szombati fináléban.

A tavalyi évhez hasonlóan, ismét új királynője lesz a Roland Garrosnak, ugyanis a világelső Simona Halep és a 10. kiemelt Sloane Stephens sem tudta még korábban megkaparintani a serleget Párizsban. Előbbi kétszer is nagyon közel járt már ehhez, hiszen 2014-ben és 2017-ben is érdekelt volt a döntőben, de Marija Sarapova és Jelena Ostapenko is kifogott rajta. Halep most már nagyon régóta üldözi az első Grand Slam-címét, az év elején az Australian Openen is döntőzött, ám ott sem tudott révbe érni.

A finálé legnagyobb kérdése tehát, hogy a ranglistát vezető románnak beteljesedik-e végre az álma vagy újabb kudarc következik.

Révbe ér végre Halep vagy újabb Grand Slam-döntőt veszít el? - Fotó: WTA

A tavalyihoz hasonlóan ez a döntő is elsősorban Halepről szól. Egy éve hatalmas lehetőséget szalasztott el, toronymagas favoritként nem tudta hozni a meccset. Tény, hogy az ellenfele nagyon erős teniszt tett a pályára, de a román végig görcsösen játszott és egyértelműen látszódott rajta, hogy nem bírja elviselni az esélyesség terhét. 

Fogadás a győztesre    
Simona Halep Sloane Stephens
1.35 2.60
Fogadási határidő: 15:00

Most nem számít akkora favoritnak a román, de azért nem kérdés, hogy esélyese a meccsnek, hiszen a tavalyi US Open-bajnok amerikai meglepetésre jutott el idáig. Stephens nem sokat mutatott a salakszezonban és a korábbi Roland Garros eredményei sem predesztinálták ilyen menetelésre. Az igazsághoz mondjuk hozzátartozik, hogy nem volt túlságosan nehéz útja, megoldható feladatokat kapott és ezeket szépen meg is oldotta. 

Jól ismerik egymást, hiszen ez már a nyolcadik összecsapásuk lesz. Jelenleg Halep 5-2-re vezet és érdekesség, hogy eddig mindig az nyerte a meccsüket, akit a bukmékerek favoritnak hoztak ki. 

Találkoztak már két Grand Slamen is, 2013-ban Melbourne-ben Stephens sima 6-1, 6-1-re nyert, egy évvel később éppen Párizsban viszont Halep 6-4, 6-3-mal viszavágott. Azóta egyébként Miamiban, Cincinnatiben és Washingtonban is legyőzte az amerikait, rendre két szettben. Bátran kijelenthető tehát, hogy az elmúlt négy szezonban a román uralta a párharcukat. 

Stephens kemény diónak ígérkezik. - Fotó: WTA

Papíron tehát erősen Halepnek áll a meccs, azonban a Grand Slam-döntő faktort nem vehetjük ki a képletből. Stephensben ráadásul pont megvan az, ami Halepből hiányzik, a győztes mentalitás. Hiába nagy küzdő a román, közel annyi elvesztett döntője van, mint megnyert.

Stephens egy egész szezont nézve nem olyan stabil játékos, viszont már Grand Slam-bajnoknak mondhatja magát és soha nem veszített még WTA-tornán döntőt. Hatból hat finálét húzott be, pedig például tavaly New Yorkban a mostaninál is nagyobb oddsot adtak rá. 

Érdemes tehát vigyázni az amerikaival, mert a döntőket illetően káprázatosan jó a statisztikája, és ne legyen kétségünk afelől, hogy pontosan tisztában van azzal, hogy Halep mennyire akarja ezt a trófeát.

Úgy véljük, ha a román meg is nyeri ezt a finálét, akkor sem lesz egyszerű dolga.

  • Szett hendikep - Stephens +1.5 @ 1.76 Pinnacle

megosztom