Tenisz

Nadal és Thiem meccsén is megduplázhatjuk a tétünket - napi tippek a Roland Garrosra

megosztom

A spanyol és az osztrák döntője lenne a papírforma, de Del Potro és Cecchinato is okozhat kellemetlen perceket a két favoritnak.

Pénteken a férfiak elődöntős összecsapásaival folytatódik a küzdelem Párizsban. A felső ágon Rafael Nadal és Juan Martín del Potro néz farkasszemet egymással, míg a tábla másik felén Marco Cecchinato és Dominic Thiem méri össze a tudását. Papíron előbbi párharc a nívósabb, de könnyen lehet, hogy az olasz és az osztrák csatája sokkal izgalmasabb meccset hoz. 

Roland Garros, férfi elődöntők   
Mérkőzések 1 2
Marco Cecchinato-Dominic Thiem 5.25 1.09
Rafael Nadal-Juan Martín del Potro 1.14 4.75

Hiába áll ugyanis a világranglistán csak a 72. helyen Cecchinato, az elmúlt három meccsén megmutatta, hogy senkitől sem riad meg. Már Pablo Carreno-Busta és David Goffin kiütése is komoly hőstett volt tőle, ám erre még rá tudott pakolni egy lapáttal azzal, hogy Novak Djokovicsot is hazaküldte.

Olasz játékos legutóbb éppen 40 éve játszott elődöntőt a Roland Garroson, de nagy különbség, hogy akkor Corrado Barazzutti 7. kiemeltként menetelt a legjobb négyig. 

Cecchinato élete győzelmét aratta Djokovics ellen. - Fotó: ATP

Cecchinato rettentően jó felfogásban teniszezik, elmondta a Djokovics elleni meccset követően is, hogy próbálta kizárni a fejéből, hogy ki ellen teniszezik és csak a saját játékára fókuszált. Teljesen megérdemelten jutott el idáig, a tenisze nagyon hatékony és mentálisan is erős volt az elmúlt napokban. A döntőért játszani megint egy más kihívás lesz, azonban az esélyesség terhe nem az ő vállait nyomja majd.

Cecchinato tele önbizalommal játszik. Valószínűleg most ő a legmagabiztosabb játékos. Soha nem nyert még Grand Slam-meccset a Roland Garros előtt, most pedig itt van az elődöntőben. Így minden könnyű számára, teljesen felszabadultan játszhat. 

- mondta a harmadik RG-elődöntőjére készülő Thiem az ellenfeléről. 

Az osztrák tavaly és tavalyelőtt egyaránt a későbbi bajnok ellen vérzett el a legjobb négy között. Djokovicshoz és Nadalhoz képest Ceccchianto jóval könnyebb feladatnak tűnik, de közel sem biztos, hogy az lesz. Az olasznak itt tényleg nincs vesztenivalója, ő már így is, úgy is óriási nyertese ennek a tornának. Ha ugyanolyan tökösen és bátran tud játszani ebben az elődöntőben, mint korábban, akkor keményen megizzaszthatja Thiemet, aki először lép majd úgy pályára a Philippe Chatrier-n, hogy komoly favorit az elődöntőben. 

  • Szett hendikep - Cecchinato +2.5 @ 2.11 Pinnacle

A másik meccs akár nagyon sima is lehet, ha Nadal az űrteniszét veszi elő. Tegnap Diego Schwartzman ellen megmutatta, hogy milyen az amikor alig hibázik és mindenre van válasza. Del Potro ugyan egy rettentően veszélyes ellenfél, Grand Slamen és Mastersen is verte már meg a mallorcait, ám salakon van a legrosszabb esélye Rafa ellen. Főleg a Garroson, ahol három szettet kellene nyernie. 

Mire lesz képes Del Potro Nadal ellen? - Fotó: ATP

Nagyon szép menetelést mutatott be eddig az argentin és teljesen fitten várhatja ezt az elődöntőt. A spanyolt mondjuk nagyon nehéz zavarba hozni Párizsban, de az argentin képes lehet rá. Nadal a két veresége közül az egyiket Robin Söderlingtől szenvedte el 2009-ben, Del Potro játéka pedig hasonló, mint a svédé volt. Nagy ütőerő és lapos tenyeresek, mellé pedig egy jó szerva. De mindennek össze kell állnia a dél-amerikainál, csak akkor lehet esélye. A közönség ott lesz DP mellett, időnként Marin Cilic ellen is Davis Kupa-hangulatban teniszezhetett.

Cecchinatóhoz hasonlóan Del Potróra is igaz, hogy felszabadultan és nyomás nélkül játszhat, ami segíthet abban, hogy görcsösség nélkül elengedje a kezét. 

Úgy véljük, hogy a dél-amerikai legalább egy szettet képes lesz Nadal ellen nyerni.

  • Szettek száma - 3.5 felett @ 2.20 bet365

megosztom