Foci-vb 2018

Hogyan ne fogadj a világbajnokságon!

  • varin

Ha alacsony szorzókból tuti kombit akarsz összeállítani, nem biztos, hogy a vb a legjobb terep.

Nemrég kaptunk egy üzenetet egyik régi olvasónktól, amelyben tanácsot kért egy látszólag tutinak tűnő kombival kapcsolatban. Rutinos játékosunk nagyjából kétszeres oddsért egy olyan hetes kötést rakna, amely szerint Uruguay, Spanyolország, Franciaország, Argentína, Németország, Brazília és Anglia sikerrel abszolválja a csoportkört. Habár első ránézésre elég kockázatmentes vállalásnak tűnik, mi mégsem javasolnánk ennek a szelvénynek a játékba küldését.

Fotó: Archív

Egyrészt Uruguay továbbjutása 1.16-os szorzóért egyáltalán nem tűnik value-nak. A házigazda oroszokkal és az általam meglepetéscsapatként beharangozott egyiptomiakkal összezárva akár baj is érheti Cavaniékat, akiknek ráadásul a pálya hátsó harmadában akadhatnak gondjaik.

Másrészt érdemes megnézni a világbajnokságok történetét, mert szinte minden évben találunk legalább egy olyan gigászt, amely toronymagas esélyesként már a csoportkörben elhullott, a fogadók legnagyobb bánatára.

Az elmúlt évek meglepetés kiesői a vb-ken
Év Kieső csapat Ellenfelek
2014 Spanyolország Hollandia, Chile, Ausztrália
2014 Olaszország & Anglia Costa Rica, Uruguay
2010 Franciaország Uruguay, Mexikó, Dél-Afrika
2010 Olaszország Paraguay, Szlovákia, Új-Zéland
2002 Franciaország Dánia, Szenegál, Uruguay
2002 Portugália Dél-Korea, USA, Lengyelország
2002 Argentína Svédország, Anglia, Nigéria
1998 Spanyolország Nigéria, Paraguay, Bulgária

A világbajnokság egy kiváló alkalom, hogy a kisebb válogatottak játékosai néhány mérkőzés alatt eladják magukat. Emlékezhetünk, hogy a 2002-es vb vagy a 2004-es Eb után hány dél-koreai, illetve görög játékos vándorolt sztárcsapathoz. A motivációval tehát aligha lesz gond a kicsiknél, míg adott esetben nem kizárt, hogy egy spanyol játékos előre lenézi a marokkói vagy iráni ellenfelét. Nem beszélve arról, hogy mondjuk az angolok vagy az argentinok mekkora hatalmas nyomás alatt játszanak majd.

Az ilyen tutista kombikkal tehát lehet, hogy jobb óvatosan bánni, mert habár 2004-es csodára aligha van kilátás, azért ne csodálkozzunk rajta, ha az előre leírt válogatottak közül egy-egy nagyot dobbant majd.

Logibet-előfizetést ér egyetlen jó tipp is!