NBA

LeBron ismét all-in lesz - tippek az NBA-nagydöntőjére

megosztom

A Cavs hazai pályán folytatja a finálét és győzelmi kényszerben lép pályára. Persze ez nem jelenti azt, hogy nyernek is.

A hangulatért nem csak a csapat lesz felelős. fotó: Cavalier Girls Facebook

A 2018-as NBA Finals Cleveland városából folytatódik, ahol harmadszor feszül egymásnak a Cavs és a Warriors magyar idő szerint hajnali háromkor.

Fogadás a győztesre    
Cleveland Golden State
2.35 1.47
Fogadási határidő: 03:00

Stephen Curry 33 pontot szórt és NBA-rekordot jelentő 9 triplát süllyesztett el a második meccsen, amit a Dubs 122-103-ra nyert meg. Steve Kerr csapata szerda éjjel már a 3-0-ra hajt, de a lényeg számukra, hogy egyet elhozzanak Clevelandből. A Cavaliers-ben LeBron ismét csillogott, ám 29 pontja, 9 lepattanója és 13 gólpassza kevésnek bizonyult, pedig a társak is jól muzsikáltak (leszámítva JR-t ismét). Bár sokáig jól tartották magukat, a negyedik negyedben egy 11-0-ás runnal végleg meglépett a Warriors.

A második meccs kezdőötösei

GSW: Stephen Curry, Klay Thompson, Kevin Durant, Draymond Green és JaVale McGee

CLE: George Hill, J.R. Smith, LeBron James, Kevin Love és Tristan Thompson

Sérültek

GSW: Andre Iguodala 
CLE: -

A helyzet aggasztó Ty Louék számára, mondjuk még nem történt katasztrófa, hiszen csak a hazai csapat hozta eddig a kötelezőt. A Cavs a Boston ellen is 2-0-lal kezdett idegenben és a Quicken Loans Arena közönségének támogatásával egálra hozta a meccset, ahol amúgy 8-1-el állnak az idei rájátszásban.

Sőt, LeBronék az Indiana elleni elsőkörös első meccs óta zsinórban nyolcat nyertek otthon, amivel franchise rekordot egalizáltak a playoffsban.

Másrészről nem túl biztató, hogy történelmileg eddig mindössze négy együttesnek sikerült a nagydöntőben a 2-0-ról való visszakapaszkodás, igaz az egyiket pont ők produkálták az emlékezetes 2016-os fináléban. (1969 Boston Celtics verte a Los Angeles Lakers-t, 4-3 / 1977 Portland Trail Blazers verte a Philadelphia 76ers-t, 4-2 /  2006 Miami Heat verte a Dallas Mavericks-t, 4-2)

A Cleveland fókusza főként a legerősebb területükre, a lepattanózásukra összpontosulhat - eddig átlagban nyolccal többet húznak le, mint a GSW (47.5-39.5). Szintén kiemelkedő, hogy 17.5-et szednek le saját támadásaik során, amiből durván 20.0 second chance pontot szórnak.

Amiben javulniuk kell, az mindenképpen a hárompontos kísérletek sikeressége. Az alapszakasz során a Cavs is a legjobb triplaszórók közé tartozott, ám a Finals során a mérleg csúnyán a Warriors felé billen e téren.

A Golden State eddig 28, a Cavaliers pedig 19 triplát szórt a döntő két meccsén.

Az oaklandi csapat tripláinak felét a csúcsdöntő Curry jegyzi. A Cavs-nél azonban megremegtek a kezek - igaz, hogy LeBron (5-11) és George Hill (5-10) szép százalékban volt sikeres, de a csapat többi része siralmasan dobál mélyről (9-43).

Szintén kulcsfontosságú lenne a Warriors gyors leindulásainak megakadályozás, hiszen a kaliforniai csapat ebben a legerősebb. Ebben a kategóriában Duranték 70-33-ra dobták túl eddig ellenfelüket, ami jól mutatja, hogy milyen fontos tényezőről beszélek.


Összességében elmondhatjuk, hogy már az eddigiekben is sok pozitív jelet mutatott a Cavs, amely fogcsikorgatva akár még a győzelmet is megszerezheti szerintem, de inkább egy biztonságibb spreadre teszem le a voksomat.
 

  • Cleveland + 7.5 @1.57 bet365
megosztom