Tenisz

Djokovics szétcsúszott, dobja Wimbledont?

  • Cesc18
megosztom

Fájó vereséget szenvedett Párizsban az egykori világelső, egyelőre nem tudja mi a következő lépés.

A 2016-os Roland Garros-bajnok Novak Djokovics kedden a negyeddöntőben nem tudta igazolni a papírformát a semmiből jött olasz Marco Cecchinato ellen. A 25 éves szicíliai srác 6-3, 7-6, 1-6, 7-6-tal ütötte ki a korábbi világelsőt.

Feszült meccsen búcsúzott az egykori bajnok. - Fotó: ATP

Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy a mérkőzés elején Djokovics nyakproblémákkal bajlódott, ám a későbbiekben már nyoma sem volt ennek a sérülésnek és minden jel arra mutatott, hogy a belgrádi könnyedén megfordítja 0-2-ről. Simán szépített, majd uralta a negyedik szettet is, egészen addig amíg az egyenlítésért kellett szerválni. 5-3-nál bukta az adogatását, az olasz pedig ismét vérszemet kapott és nagyon jól kezdett el játszani.

Egy egészen félelmetes tie-breaket toltak, ahol Djokovicsnak három szettlabdája is volt, de egyiket sem sikerült megcsinálnia, köztük egy olyat sem, amit edzésen 100-ból 100-szor beütne. 

Végül Cecchinato 13-11-re nyerte a rövidítést és bejutott pályafutása első Grand Slam elődöntőjébe. 

Cecchinato élete győzelmét aratta. - Fotó: ATP

Djokovicsnak a visszatérése óta messze ez lehetett a legfájóbb veresége, hiszen egy olyan meccset bukott el, amit csúcsformájában szinte kivétel nélkül mindig megnyert. A harmadik szettől kezdve sínen volt, megtörte ellenfelét, a fontos helyzetekben maga mellé tudta állítani a közönséget és nem mellesleg a játéka is nagyon rendben volt. Teljesen belehergelte magát a meccsbe, 100%-on pörgött, meccslabdát hárított, a vége mégis vereség lett.

Ez az, amihez nagyon nincs hozzászokva ilyen szintű ellenfelek ellen.

Nem csoda, hogy Djokovics a sajtótájékoztatón sem a legkorrektebb arcát mutatta. Teljesen szétcsúszott a vereségtől és úgy viselkedett az újságírók előtt, ahogyan talán soha. A kérdésekre adott válaszai pedig még inkább furcsák voltak, például elmondása szerint még fogalma sincs, hogy ütőt ragad-e a füves pályás szezonban. 

Egyelőre nem tudom, hogy fogok-e egyáltalán füvön játszani. Még nem tudom, mi lesz a következő lépés. Épp, hogy lejöttem a pályáról. Sajnálom, de nem tudok erre a kérdésre válaszolni.

- mondta a szerb, aki ellenfeléről elismerően beszélt és dicsérte teljesítményét.

Djokovics időnként a közönséggel perelt. - Fotó: ATP

Adódik a kérdés, hogy akkor most Djokovics dobja Wimbledont is? Váratlan fordulat lenne, hiszen tavasszal úgy tűnt, hogy kezdi megtalálni a helyes ösvényt. A régi csapatával kezdett el együtt dolgozni és szépen kezdtek jönni az eredmények is. 

Minket meglepne, ha nem látnánk Djokovicsot Wimbledonban. Nyilván egy ennyire feszült vereség után kissé feldúltan nem kívánt a füves pályás szezonnal foglalkozni. Ha nincs sérülése, akkor semmi nem indokolja, hogy dobja a szezon harmadik Grand Slamét. Ha mégse látjuk Londonban játszani, akkor erősen elkezdhetünk aggódni érte!

Ki nyeri Wimbledont?
 bet365
Roger Federer 2.50
Rafael Nadal 6.00
Novak Djokovics 6.50
Andy Murray 8.50
Alexander Zverev 9.00
Marin Cilic 13.00
megosztom