Magyar válogatott

Naná, hogy nem mi vagyunk a favoritok a fehéroroszok ellen!

A fogadóirodák szorzói szerint nem mi vagyunk az esélyesek a minszki találkozón.

Szerda este Bresztben lép pályára a magyar válogatott, ahol a világranglista 79. helyén álló Fehéroroszország ellen játssza következő felkészülési mérkőzést. A nemrégiben kinevezett szövetségi kapitány első győzelmére készül a nemzeti csapatunk élén, ám a szorzók alapján ez a meccs (sem) a mieinknek áll.

1x2    
Fehéroroszország Döntetlen Magyarország
2.37 3.10 3.10

A bukik szerint ugyanis egy hajszállal ugyan, de a házigazda fehéroroszok a favoritok, akiknek győzelme 2.50-es szorzó körül fogadható. A magyar válogatott 2018-ban két vereséggel áll, a skótok és a kazahok elleni hazai zakó után pedig a 2.90-es odds nem is annyira meglepő.

A két válogatott egyébként öt és fél éve találkozott utoljára egymással, akkor hasonló felállásban 1-1-es döntetlen született.

A belorusz válogatott a vb-selejtezők A-csoportjában szerepelt, ahol az utolsó, hatodik helyet csípte meg. A francia, svéd, holland, bolgár kvartett ellen nem tudta felvenni a harcot, de hogy Luxemburg mögött zárták a kvalifikációt, az mindenképpen meglepő.

A pocsékul sikerült selejtező ellenére Igor Kriushenko kapitány megtarthatta a kispadot, az utolsó három meccsükön pedig javuló formát mutatott a csapat. 2018-ban két barátságos meccse volt ellenfelüknek, Azerbajdzsánt és Szlovéniát is sikerült megverniük, mindezt úgy, hogy a két meccsen egyetlen gólt sem kaptak.

A mieink elleni keretben mindössze öt játékos töltötte be a 30. életévét és csupán öt játékos keresi a kenyerét Fehéroroszországon kívül. Hárman a kazah ligában, egy-egy játékos pedig az orosz illetve a ciprusi élvonalban légióskodik.

Georges Leekens keretében nincs jelentős változás, a keret magját az idehaza játszó futballisták adják, a légiósok közül pedig a válogatottságot lemondó Nemanja Nikolics mellett másik két MLS-játékos, Német Krisztián és Sallai Dániel is kimaradt, bekerült viszont Szoboszlai Dominik és a legutóbb mellőzött Sallai Roland is.

A MAGYAR VÁLOGATOTT 29 FŐS KERETE
KAPUS: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig – Németország), Kovácsik Ádám (Videoton)
VÉDŐK: Botka Endre (Ferencváros), Fiola Attila (Videoton), Guzmics Richárd (Jenpien Funde – Kína), Hegedűs János (Puskás Akadémia), Kádár Tamás (Dinamo Kijev – Ukrajna), Korcsmár Zsolt (FC Midtjylland – Dánia), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Szabó János (Paks), Vinícius (Videoton)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Elek Ákos (Kajrat Almati – Kazahsztán), Gazdag Dániel (Budapest Honvéd), Kleinheisler László (Asztana – Kazahsztán), Nagy Ádám (Bologna – Olaszország), Pátkai Máté (Videoton), Szoboszlai Dominik (FC Liefering – Ausztria), Vadócz Krisztián (Kitchee SC – Hongkong), Varga József (Videoton)
TÁMADÓK: Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (al-Vahda – Arab Emírségek), Eppel Márton (Budapest Honvéd), Sallai Roland (APOEL – Ciprus), Szalai Ádám (Hoffenheim – Németország), Varga Kevin (DVSC), Varga Roland (Ferencváros)

Kattints a részletekért!

[2739987] 2018-06-06 19:00:00 Fehéroroszország - Magyarországx;
Keret: nso.hu