Foci-vb 2018

Messi egyetért a bukikkal, de az is lehet, hogy csak altat

Az argentinok szupersztárja szerint nem ők a vb esélyesei, de azt megígérte, hogy mindent kiadnak majd magukból.

A Barcelona ötszörös aranylabdás játékosa klasszikus mesterhármast szerzett a Haiti elleni felkészülési mérkőzésen, a negyedik gólt pedig ő készítette elő Sergio Agüerónak, az argentin együttes így 4–0-ás győzelmet aratott a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) világranglistáján 108. helyen álló közép-amerikai csapat ellen.

Messi egymaga képes lehet cipelni az argentin csapatot / archív

Bár nyilván Haiti nem tartozik a világ legjobbjai közé, Messi visszatérésével egycsapásra megváltozott a hangulat az Albiceleste körül, hiszen legutóbb a Bolha nélkül egy hatost kaptak a spanyoloktól.

Hurráhangulatról azért nem beszélhetünk, ráadásul Messi is úgy nyilatkozott, hogy vannak erősebb csapatok a világbajnokság mezőnyében az argentinnál. "Nem esélyesként megyünk a világbajnokságra, de a legjobbunkat fogjuk nyújtani. Az eredménynél is fontosabb, hogy el tudtunk búcsúzni a szurkolóinktól. Nehéz időszakot éltünk át a selejtezőkben, de most jó állapotban várjuk a tornát. Minden nagycsapat favoritként indul. A címvédő németek szeretnék megvédeni a címüket, a spanyolok remek csapattal rendelkeznek, sokáig juthatnak, Brazília, Portugália és Franciaország pedig nagyszerű munkát végzett a selejtezők során” - fogalmazott a Barca ásza, aki nem rejtette véka alá, hogy mennyire motivált a közelgő vb kapcsán.

Elcserélném a Barcelonával szerzett címeim egyikét egy válogatottal szerzett trófeára.

Bár szeretnék újra nyerni a katalánokkal is, a nemzeti csapatommal is jó lenne nyerni" - tette hozzá.

Ki nyeri a 2018-as vb-t?    
Brazília 5.00
Németország 5.50
Spanyolország 7.00
Franciaország 7.50
Argentína 10.00

Messi megosztott egy érdekes történetet is, amely szerint tinédzser korában egy barcelonai barátja azt mondta neki, hogy legyen spanyol válogatott és akkor tuti, hogy világbajnok lesz. "Természetesen meg sem fordult a fejemben, hiszen Argentínával bajnokká válni egészen különleges dolog lenne".

Messi már 64 gólnál jár az argentin válogatottban, így már csak Pelé az egyetlen dél-amerikai játékos, akinek több gólja van a nemzeti csapatban (77).

Messi tehát elkötelezett és ez a tény azért mégiscsak az esélyesek közé sorolja Argentínát. A fogadóirodáknál az ötödik helyen áll a csapat az erőrangsorban, ami első ránézésre reálisnak tűnik, főleg ha felidézzük, milyen necces körülmények között sikerült kiharcolniuk a vb-szereplést a selejtezőben.

Argentína a világbajnokságon a D-csoportba kapott besorolást, ahol majd Horvátországgal, Izlanddal és Nigériával küzdhet meg a továbbjutásért.

Az oddsok alapján a továbbjutással nem lesz gond, de a csoportgyőzelemre kínált 1.60-as szorzó sem túl magas szám, míg Messi a gólkirályi cím első számú esélyese is. Kérdés, hogy a legutóbbi vb-n döntőt játszó argentinok melyik arcukat veszik elő Oroszországban.

 

  • Argentína továbbjut a csoportból@1.15  
     
  • Argentína megnyeri a D-csoportot@1.60    
186716