NBA

Elléphet a Warriors - tippek az NBA-nagydöntőjére

megosztom

A címvédő alakulat már a 2-0-s előnyre hajt, ám az élete formájában kosarazó LeBron miatt ez a meccs is szoros lehet.

Ment a trash-talk keményen. fotó: Boston Globe

Az NBA-fináléjának eseményei továbbra is Oaklandben folytatódnak, ahol magyar idő szerint hajnali kettőkor lesz a feldobás.

Fogadás a győztesre    
Golden State Cavaliers
1.10 4.85
Fogadási határidő: 02:00

Ahogy már azt a korábbiakban taglaltam, zsinórban negyedszer néz farkasszemet a fináléban a két együttes, ami NBA-rekordot jelent. A párharc első meccse nem várt izgalmakat hozott, hiszen a többség sima GSW győzelemre számított, ám Duranték csak hosszabításban tudták kiharcolni a 124-114-es sikert.

LeBron Jamesnek mindenképp jól jött ez a pár napos szünet, hiszen a lelkét is kilehelte a pályán és döntő csúcsot jelentő 51 ponttal zárta a találkozót. JR Smith ordas nagy bakija, ha nem maradt a fejekben, akkor nincs más dolguk, mint ugyanazt a játékot játszani, amit péntek hajnalban produkáltak.

Ráadásul történelmileg elég jól megy a Cavaliersnek a második meccseken, 2009 óta 20-ból 16-ot megnyertek!

A Golden State az első meccs drámája ellenére magabiztosan állhat ki a következő felvonásra, mivel úgy tudtak nyerni, hogy közel sem hozták a legjobbjukat. A prímet főleg Steph Curry vitte, aki 29 ponttal és 9 gólpasszal zárta a meccset. Az Oracle közönségében egy pillanatra megállt az ütő, amikor JR Smith ráesett Klay Thompson lábára és a Dubs sztárja sántikálva hagyta el a pályát. A triplamester később visszatért, ám a legfrissebb hírek szerint lehet, hogy csak limitált időre lesz bevethető vasárnap.

A Golden State Warrios a legutbbi 19 playoff-meccséből 18-at megnyert az Oracle Arenában.

Amit még következtetésképp levonhatunk, hogy Andre Iguodala hiányát jobban megérzi a csapat, mint azt egyesek várták. Az ő fő feladata lenne LeBron feltartóztatása, márpedig a sérüléséből még mindig nem tudott teljesen felépülni, így Steve Kerrnek más alternatíva után kell néznie.

  • A Cavs 4-0 ATS az utóbbi négy meccsén a nyugati ellenfelekkel szemben
  • A Cavs 5-1 ATS az utóbbi hat meccsen

A Király vezérletével szerintem a Cavaliers elkerüli a kiütéses vereséget, így az alábbi tipp mellett teszem le a voksom.
 

  • Cavaliers +15.5 @1.50 bet365
megosztom