Kézilabda

A csoportelsőség a tét a magyar válogatott számára

Az utolsó Eb-selejtezőjén Kim Rasmussen tanítványai a fehéroroszokat látják vendégül.

A csoportelsőség a tét a magyar válogatott számára. - Fotó: keziszovetseg.hu

Csütörtökön, a hollandok fehéroroszországi sikerével biztossá vált, hogy a magyar női kézilabda-válogatott kijutott a november 29-én kezdődő franciaországi Európa-bajnokságra. Szombaton az utolsó selejtezőmeccsére készül válogatottunk, a tét pedig a csoportelsőség.

1x2    
Magyarország Döntetlen Fehéroroszország
1.02 14.25 9.75

Köszönhetően annak, hogy itthon 19-18-ra kaptunk ki a hollandoktól, míg idegenben 23-22-re vertük őket, avagy a több idegenben lőtt gólnak köszönhetően a szombati ütközeten a minimális siker is első helyet ér a négyesben.

Mindez pedig egyrészt óriási tett lenne, másrészt komoly előnnyel bírna, hiszen a csoportelsőségnek köszönhetően a  június 12-i, párizsi sorsoláson az első vagy a második kalapból húznák a mieinket, ami nagyobb eséllyel jelentheti azt, hogy eggyel kevesebb elitcsapattal kerülünk egy csoportba.

A meccs súlyát természetesen a szakmai stáb és a játékosok is átérzik, noha már az "utolsókat rúgja" jó néhány játékos, gyanítható, hogy senkit sem kell motiválni a kecskeméti találkozó előtt. 

A magyar női válogatott kerete
Kapusok: BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), JANURIK Kinga (Érd), HORVÁTH-PÁSZTOR Bettina (DVSC-TVP)
Jobbszélsők: FALUVÉGI Dorottya (FTC-Rail Cargo Hungaria), LUKÁCS Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövők: HORNYÁK Dóra (FTC-Rail Cargo Hungaria), KARNIK Szabina (MTK Budapest), KOVÁCS Anna (Dunaújvárosi KKA), SZEKERCZÉS Luca (Dunaújvárosi KKA)
Irányítók: KOVACSICS Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), TÓTH Gabriella (Érd), PÁLOS-BOGNÁR Barbara (Budaörs)
Beállók: KISFALUDY Anett (Érd), SIRIÁN Szederke (DVSC-TVP), SZABÓ Laura (Érd)
Balátlövő: HÁFRA Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balszélsők: PUHALÁK Szidónia (Győri Audi ETO), SCHATZL Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Szövetségi kapitány: Kim RASMUSSEN

Az esélyek pedig mellettünk szólnak, hiszen Fehéroroszország nem képvisel nagy játékerőt, októberben 7 góllal, 25-18-ra tudtuk őket idegenben legyőzni. Igaz, a szezon végén senkit sem szabad lebecsülni, a hollandok is majdnem megégtek csütörtökön Minszkben, hiszen mindössze egyetlen találattal tudtak nyerni. Ráadásul a fehéroroszok a tét nélküli meccseiket is igen komolyan veszik - akármilyen eredményt érnek el Kecskeméten, biztos, hogy a harmadik helyen végeznek -, azt jól példázza, hogy két éve például 3 góllal nyertek Romániában.

Nem szabad tehát ajtóstól berontani a házba, hiszen csak és kizárólag a magyar válogatott bukhat ezen a meccsen, méghozzá a fentiek tekintetében óriásit. Ugyanakkor a bukmékerek szerint borítékolható a Rasmussen tanítványok sikere, mivel háromesélyben mindössze 1.02-szeres szorzón fogadhatunk a mieinkre a    -n, a döntetlennel és a vendég sikerrel pedig bankot lehetne robbantani. Az állami iroda a hendikepet vonalat 8,5-nél húzta meg, míg a gólok számának határát 51,5-nél állapította meg.

7. csoport állása
1. Magyarország 5 4 0 1 140:86 8
2. Hollandia 5 4 0 1 143:102 8
3. Fehéroroszország 5 2 0 3 139:127 4
4. Koszovó 5 0 0 5 79:186 0

A magyar válogatott szombati mérkőzését az M4 Sport 16:30-tól élőben közvetíti!