Darts

A németek győzelme a nap tutija?! - tippek a World Cup of Darts-ra

  • Cesc18
megosztom

Pénteken nyolc mérkőzéssel folytatódnak a 2018-as darts csapat-világbajnokság küzdelmei Frankfurtban.

Csütörtökön Frankfurtban megkezdődtek a csapat-világbajnokság küzdelmei, és rögtön az első napon egy komoly meglepetés szemtanúi lehettünk, amikor is Japán búcsúztatta a 8. kiemelt Ausztriát. Ma a másik négy magasan jegyzett páros is színpadra lép, köztük a címvédő Hollandia. De ne szaladjunk ennyire előre, Michael van Gerwenék ugyanis csak az est végén mutatkoznak be.

World Cup of Darts, 1. forduló   
Mérkőzések 1 2
Új-Zéland-Szingapúr 1.80 1.80
Görögország-Finnország 2.30 1.50
Észak-Íroroszág-Lengyelország 1.30 2.90
Magyarország-Dél-Afrika 2.00 1.65
Belgium-Íroroszág 1.50 2.30
Anglia-Csehország - -
Svédország-Németország 2.85 1.30
Hollandia-Gibraltár - -

A pénteki program Új-Zéland és Szingapúr összecsapásával veszi kezdetét, ami igazi ki-ki meccsnek ígérkezik. Tavaly parádésan jól szerepelt Paul és Harith Lim, hiszen kiütötték az 1. kiemelt skótokat, majd sima 4-0-lal lelépték a spanyolokat, végül a negyeddöntőben nagy nehezen a belgák tudták megállítani őket. Hiába 64 éves Paul Lim, nem lehet leírni Szingapúrt. Egyébként Új-Zéland is jó erőkből áll Cody Harisszel és Warren Perry-vel a soraiban. Szoros meccsre számítunk, meglepő lenne, ha 7.5-nél kevesebb leg döntene a győztes kilétéről. Az over 1.66-os oddson fogadható.

Valamivel egyértelműbbek az esélyek Görögország és Finnország ütközetén. Egy éve ugyanis Marko Kantelével és Kim Viljanennel az északiak is ígéretesen szerepeltek, most pedig ugyanezzel a duóval indulnak harcba. A görögöknél John Michael a húzónév, viszont egymaga aligha lesz elég a két jó képességű finn ellen. Ugyanakkor a bukmékerek jól lőtték be az oddsokat, így fogadás szempontjából ezt a meccset nem erőltetnénk. 

Nehéz rajt vár az északírekre. - Fotó: PDC

A kiemeltek közül az egyik legnehezebb dolga Észak-Írországnak lehet az igen veszélyes lengyel kettős ellen. A szigetországiaknál Daryl Gurney komoly játékerőt képvisel, ám, ha Brendan Dolan nem lesz a helyzet magaslatán, akkor Krzysztof Ratajski és Tytus Kanik akár még meglepetést is okozhat. Egy fecske nem csinál nyarat, tartja a mondás, erre pedig a legjobb példa a tegnapi osztrák betli, ahol Mensur Suljovic egymaga próbálta menteni a sógorok becsületét.

Kelleni fog tehát, hogy csapatszinten meg legyen az egyensúly az északíreknél, ha nem szeretnének Ausztria sorsára jutni. De Dolan és Gurney is rutinos csapat-vb indulók, így reális, hogy 1.30 körül fizetnek a továbbjutásukra. 

Az északírek és lengyelek után szólítják színpadra Magyarországot és Dél-Afrikát. Alexits Tamás és Bezzeg Nándor esélyeivel már korábban részletesen foglalkoztunk. A cikkben kiveséztük az ellenfelet, illetve megkérdeztük a PDC Hungarian Fan Club adminjait is, hogy ők miként vélekednek a derbiről. 

Az est második felében állnak tábla elé a belgák, akik akár komoly meglepetést is okozhatnak a tornán. Kim Huybrechts párja ugyanis ezúttal az a Dimitri van den Bergh lesz, aki a legutóbbi PDC-vb-n és a World Series első állomásán is megmutatta, hogy nagyszínpadon klasszis teljesítményre képes. Ugyanakkor már az első kanyarban fel kell kötniük a gatyájukat, mert Írország veszélyes ellenfél. William O'Connor és Steve Lennon tavaly is remekül szerepelt, a második körben közel álltak ahhoz, hogy kiüssék a későbbi döntős walesieket. A játéknap egyik legjobb meccse lehet, kifejezetten erős tippnek tartjuk, hogy 7.5-nél több leg dönt. Erre az opcióra 1.72-es oddson fogadhatunk a bet365-nél. 

A belgákkal ellentétben az angolok továbbjutása borítékolható a csehek ellen, olyannyira, hogy még oddsot sem kínálnak Rob Crossra és Dave Chisnallra az állami irodában. Ugyanez a helyzet Hollandia esetében is, Van Gerwennék Gibraltarral néznek majd farkasszemet. 

Egy mérkőzésről nem esett még szó, a hazai színpadon szereplő németek komoly favoritként várják a svédek elleni ütközetet. Max Hopp és Martin Schindler tavaly nagyon szépen muzsikált a közönség buzdításával karöltve. Borították a papírformát Észak-Írország ellen, majd simán elintézték a brazilokat, és maradt még puskaporuk a hollandok elleni negyeddöntőre is, hiszen csak a páros meccsen maradtak alul.

Komolyabb játékerőt képviselnek, mint a svédek, ráadásul a frankfurti publikum is ott lesz mögöttük, így komoly meglepetés lenne Hoppék korai búcsúja. Még -1.5-ös hendivel is játszhatónak érezzük a németeket. 
megosztom