Darts

Többek között az oroszok szállíthatják a profitot - tippek a World Cup of Darts-ra

  • Cesc18

Górcső alá vettük a 2018-as darts csapat-világbajnokság csütörtöki játéknapjának összecsapásait.

Csütörtökön Frankfurtban nyolc mérkőzéssel elrajtol a 2018-as darts csapat-világbajnokság. Az eseményen szokás szerint hazánk is képviselteti magát, ám Alexits Tamás és Bezzeg Nándor bemutatkozására péntek estig várni kell. Nagy nevekből azonban nem lesz hiány a nyitónapon, hiszen színpadra lép a Peter Wright és Gary Anderson alkotta skót duó. 

World Cup of Darts, 1. forduló   
Mérkőzések 1 2
Olaszország-Kanada 4.25 1.14
Oroszország-Spanyolország 2.90 1.30
Svájc-Kína 1.35 2.75
Dánia-Brazília 1.70 1.90
Wales-Thaiföld 1.02 8.00
Ausztrália-Hongkong 1.02 8.00
Skócia-USA 1.06 6.25
Ausztria-Japán 1.08 5.25

De haladjunk sorjában, az estét Olaszország és Kanada összecsapása nyitja. Az olaszok eddig nem sok maradandót alkottak a csapat-vb-k történetében, egészen pontosan 0-6 a mérlegük. Most is bravúrra lenne szükség Michel Furlanitól és Alessio Medainától, hiszen a másik oldalon ott lesz a háromszoros világbajnok John Part, aki eddig az összes kiíráson részt vett. Tény, hogy bőven túl van már a karrierje zenitjén, ám erre az eseményre mindig felszívja magát. Dawson Murschell személyében ötödik különböző partnerrel vág neki a tornának.

Dawson és én a karrierünk ellentétes szakaszában járunk, de hasonló a stílusunk, és ha mindketten elkapjuk a fonalat, akkor bárki ellen nyerhetünk. Elég tapasztalt és jelenleg teljes munkaidőben csak a darts-cal foglalkozik. 

- vélekedett partneréről és az esélyeikről Part. 

Magabiztos kanadai továbbjutást várunk, 5-3 vagy 5-2-es eredménnyel. Előbbi 4.75-ös, utóbbi 4.00-es oddson fogadható, míg -2.5-ös hendivel 1.72-szeres pénzt fizet Parték győzelme

Az oroszok boríthatják a papírformát. - Fotó: PDC Europe

A játéknap egyik legizgalmasabb meccsét vívhatja Oroszország és Spanyolország. A hispánokra mindig oda kell figyelni, Cristo Reyes és Antonio Alcinas egy rettentően veszélyes duót alkot, de ugyanez igaz Boris Koltsovra és Aleksandr Oreshkinre is. Tavaly mindkét csapat sikerrel vette az első kört, sőt az oroszok még a nyolcaddöntőt is megoldották Ausztrália kiütésével. Ez nem lesz sétagalopp egyik párosnak sem, kinéz itt egy döntő leges ütközet, így az értéket a 7.5 leg felett tippben látjuk, amire 1.83-ért fogadhatunk. De ilyen magas oddson el lehet gondolkozni az oroszok nyeretésén is.

Érdekes meccsnek ígérkezik Svájc és Kína összecsapása is, ahol szintén nem értünk egyet a bukmékerekkel.

Véleményünk szerint az ázsiai kettős messze nem akkora underdog, mint amit az oddsok mutatnak. 

Zong Xiao Chen az egyik legtehetségesebb kínai dartsos, amit a legutóbbi PDC-vb-n bizonyított is, hiszen 86.97-es átlaggal új kínai rekordot állított fel. Momo Zhou személyében az első női résztvevőt köszönthetjük majd, de egyáltalán nem biztos, hogy sokkal rosszabb teljesítményre számíthatunk tőle, mint a két nem túl ismert svájcitól. +1.5 leggel megtámogatva 2.10-es oddsot kapunk Kínára.

Ki-ki meccsnek ígérkezik Dánia és Brazília összecsapása. A dél-amerikai kettős tavaly éppen Svájcot verte, majd igen gyenge játékkal simán estek ki Németország ellen. A két brazil közül Diogo Portelát ismerhetjük, aki a 2018-as PDC-vb egyik pozitív meglepetése volt. 

Sokat tanultunk a tavalyi szereplésből, akkor a felkészülés nem volt ideális, most viszont minden flottul ment. Idén új partnerem lesz, aki egyben nagyon jó barátom is. Ismerem Brunót azóta, hogy elkezdtem játszani. Nagyon tapasztalt dartsos, akivel megvan az összhang.

- nyilatkozta Portela, aki egyébként a szigetországban él és rendre ott van a Challenger Tour és Players Championship versenyek főtábláin. 

Abszolút nem esélytelen Brazília, ugyan a dánoknál ott lesz a nagyon rutinos Per Laursen, de az 52 éves dartsos egyre inkább eltűnőben van és Henrik Primdaltól sem valószínű, hogy túl acélos játékra számíthatunk. A 7.5 leg felett itt is nyerő tipp lehet, bár csak 1.66-os oddson játszható

Az est második felében lépnek színpadra a kiemelt párosok, azaz Wales, Ausztrália, Skócia és Ausztria. Papíron egyik csapatnak sem kellene, hogy gondot okozzon a továbbjutás, hiszen jóval komolyabb játékerőt képviselnek, mint ellenfeleik. Viszont láttunk már nem egy belit a nagyoktól, elég csak tavaly Andersonék első körös búcsújára gondolni. De egy éve Ausztrália és Wales is nagyon megszenvedett a továbbjutásért, szóval ne vegyük készpénznek, hogy egyik kiemelt sem botlik.