Felkészülés

Szép szorzót fognánk a románokkal

A chileiek Vidal és Alexis Sánchez nélkül utaznak Ausztriába, ahol a román nemzeti tizeneggyel néznek farkasszemet.

Csütörtökön délután 16 órakor a grazi Sportzentrum Graz-Weinzodlban rendezik a Románia- Chile barátságos válogatott mérkőzést, amelyen bármilyen furcsa, a keleti szomszédaink felé billen a mérleg.

1x2    
Románia Döntetlen Chile
3.25 3.25 2.15

Cosmin Contra fiai a hat fős vb-selejtező csoportjukban csak a csalódást keltő negyedik helyre futottak be, így a kapitány immár a 2020-as Eb-re való kijutás fényében alakítgatja a csapatot. Az utóbbi öt barátságos meccsükből csak egyszer égtek meg - a csütörtöki meccsre két győzelemről érkeznek. Mesterük sikeresen javította fel a támadószekciót és márciusban először Izrael, majd a világbajnoki résztvevő Svédországot is megverték, így önbizalomból nincs hiány az öltözőben.

A csapat technikai igazgatója, Mihai Stoichita a következőket nyilatkozta a digisport.ro-nak.

Egyértelmű, hogy Chile azért akart velünk játszani, hogy bosszút álljon - nem hiszem, hogy megemésztették a tavalyi kolozsvári zakót. 

Nagyszerű lenne kétszer egymás után nyerni és a következő ellenfelünk, Finnország már könnyebbnek tűnik. - mondta.

Románia#rou-romania#5

A Tricoloriiban lesz pár komolyabb hiányzó, Claudio Keserü, Florin Andone és a Standard Liege-el Belga Kupát nyerő, sérüléssel küzdő Razvan Marin, de Mihai Pintilii is kényszerpihenőn van.

Vajon zsinórban másodszor is legyűrik a La Roját? fotó: Szatmar Ro

Hasonlóan ellenfeléhez, Chile is csúnyán elvérzett a vb-kvalifikáción. Szintén közös a két együttesben, hogy Reinaldo Rueda társulata is megverte a svédeket, ám a szintén skandináv Dánia ellen csak 0-0-ra voltak jók.

Az előttük álló három (Románia, Szerbia, Lengyelország) felkészülési meccsre a csapat legnagyobb ászai, Alexis Sánchez, Arturo Vidal, Claudio Bravo és Charles Aranguiz egyaránt pihenőt kaptak. Talán ez is sejteti, mennyire érdektelen számukra ez a periódus, igaz, a fiatalok beépítésére remek lehetőséget kínál.

A két válogatott nem is olyan régen, tavaly találkozott először, akkor a dél-amerikaiak a Konföderációs Kupára készültek. Nem kis meglepetésre a románok Bogdan Stancu, Nicolae Stanciu és Mihail Baluta góljainak köszönhetően 3-2-re felülmúlták őket - a chileiek közül Vargas és Valencia volt eredményes. 

Bár legnagyobb sztárjaik nélkül lépnek pályára, a La Roja a bosszúvágy miatt extra motivációt is kap. Ettől függetlenül a jobb formában lévő Tricolorii kétesélyes fogadásában látunk értéket, valamint abban, hogy nem lesz gólzápor a találkozón. Mivel abszolút tét nélküli meccsről van szó, így lehetőleg sokat ne kockáztassunk vele.
 

Tipp - Románia vagy döntetlen @1.58    

Tipp - Gólszám 2.5 - kevesebb @1.60    

 

[2759360] 2018-05-31 16:00:00 Románia - Chilex;