Darts

Nem esélytelenek Bezzegék a győzelemre - tippek a Magyarország-Dél-Afrika meccsre

  • Cesc18
megosztom

Péntek este Alexits Tamás és Bezzeg Nándor a dél-afrikai Devon Petersennel és Liam O'Briannel néz farkasszemet a 2018-as darts csapat-világbajnokság első fordulójában.

A Magyarország-Dél-Afrika összecsapást a Sport 1 élőben közvetíti, a mérkőzés 20:30-kor kezdődik.

Ahogyan arról már a World Cup of Darts nyitónapjának felvezetésében írtunk, Alexits Tamás és Bezzeg Nándor bemutatkozására még egy napot várni kell, azonban ez nem azt jelenti, hogy ne foglalkozhatnánk az esélyeikkel.

A magyar fiúk Dél-Afrika csapatával néznek majd farkasszemet, azaz Devon Petersennel és Liam O'Briannel. 

Ami közös a két válogatottban, hogy Bezzeg és Petersen egyaránt sokadik csapat-világbajnokságára készül, míg Alexits és O'Brien újoncként lépnek majd a frankfurti színpadra. 

Fogadás a győztesre    
Magyarország Dél-Afrika
2.00 1.65
Fogadási határidő: péntek, 20:30

Ha az oddsokra pillantunk, akkor láthatjuk, hogy nem Bezzegék a favoritok. Ez köszönhető annak is, hogy a jelenlegi lebonyolítási rendszerben Dél-Afrika négyből három alkalommal túlélte az első kört:

2014-ben Németországot, 2015-ben Finnországot, míg 2017-ben Svédországot sikerült felülmúlnia.

Petersen a húzónév, ugyanakkor fontos vele kapcsolatban megjegyezni, hogy most már jó ideje gödörben van és nem jönnek neki az eredmények a PDC-ben. Idén például még egyetlen European Tour-versenyre sem tudta kvalifikálni magát, illetve a Players Championship-állomásokon is rendre az első kör jelentette számára a végállomást. Már a tavalyi csapat-vb-n sem volt a topon, de akkor 76-os átlaggal is tovább tudtak jutni, igaz, utána az angolok ellen ugyanez a 80 alatti átlag már egyetlen legre sem volt elegendő. 

Nincs formában a legjobb dél-afrikai dartsos. - Fotó: PDC

Megkérdeztük a PDC Hungarian Fan Club adminjait, hogy ők miként vélekednek a magyar fiúk esélyeiről. 

"Én optimistán várom az első mérkőzést és remélem, hogy mindketten ki tudják hozni magukból a maximumot" - kezdte a Sport TV-n szakkommentátorként is dolgozó Vereczkey Lajos.

Bezzeg Nándor tapasztalata a PDC színpadon már megvan ahhoz, hogy ne a körülmények döntsenek a játékáról, hanem az, hogy miként sikerül a formájának élesítése. Nagy segítsége lehet Alexits Tamásnak, hogy egy rutinos versenyző oldalán mutathatja meg magát a világnak.

"Az is fontos, hogy Tamás sem először kerül színpadra, igaz, a grazi European Tour forduló nem úgy sikerült neki, ahogy eltervezte, de a lényeg a tapasztalatszerzés volt.

Az ellenfelükből nyilván mindenki ismeri Devon Petersent, de valljuk be, mostanában nem a játéka miatt emlékszünk rá, hanem inkább a hangulatos bevonulásáról. Ha nem hoz kirobbanó formát, már jó esélyünk lesz. Persze fontos elmondanom, hogy mindig viszolygok olyan ember ellen latolgatni, akit sosem láttam játszani, sőt, semmi információm nincs korábbi eredményeiről, azon kívül, hogy a dél-afrikai Falcons Darts Club tagja.... Liam O'Brien pontosan ilyen, szóval csak reménykedni tudok, hogy nem stabil 4-5 körös játékos."

Szóval én nagyon bízom a fiúkban, mindketten jó páros játékosok, és ami szinte biztos, most nem kell majd sportszerűtlen ellenfélre számítani, mint tavaly.

Egy éve Mester Zoltán és Végső János 5-2-re kapott ki Kanadától. Az elmúlt éveket nézve ez volt az egyik leggyengébb magyar teljesítmény, a 70-es átlagot sem érték el, igaz, mentségükre szóljon, hogy a juharlevelesek nem a legszimpatikusabban játszottak - és akkor még finoman fogalmaztunk. 

Három éve Bezzeg Nándor Takács Gáborral az oldalán 80+ átlaggal verte a svédeket. - Fotó: PDC

"Az első fordulóban reális esélyekkel lépnek a fiúk színpadra, elsősorban Bezzeg Nándor tapasztalata jelent majd sokat, hiszen jól tudjuk hogy Nándi képes extrát nyújtani, amikor a legjobban van arra szükség.Remélhetően a tapasztalata és magabiztossága tehermentesíteni fogja Alexits Tamást, így Tamás is hozhatja a tőle megszokott magas színvonalat."

Nagyon örülök neki, hogy a magyar csapat a verseny második estéjén és annak is a közepén fog színpadra lépni, mert így lesz nekik elég idejük az akklimatizációra, ami nagyon fontos lehet.

"Biztos, hogy szoros mérkőzés lesz, bízom a magyar sikerben és egy 5-3-as végeredényt várok." - vélekedett Bata József, a PDC Hungarian Fan Club adminja és statisztikai guruja. 


Mindent összegezve, ezekkel a tippekkel lehet érdemes próbálkozni.

  • Magyarország jut tovább @ 2.10
     
  • Magyarország 5-3-ra nyer @ 6.50 
     
  • Legek száma - 7.5 felett @ 1.72 bet365
megosztom