Nemzetközi foci

Zidane meglépte a váratlant

megosztom

Zinedine Zidane zsinórban három BL-győzelemre vezette a királyi gárdát és kétség kívül a csúcson hagyta abba.

A francia üzenetének lényege: "hasta pronto". fotó: pulse.pg

Hétfő kora délután a Real Madrid exkluzív sajtótájékoztatóján a csapat sikeredzője hatalmas meglepetést okozva bejelentette, hogy feláll a gárda kispadjáról. Zidane 2016 januárjában vette át a stafétát Rafa Beniteztől és azóta kilenc trófeát szerzett a Blancókkal. Az újságíróknak a következőket mondta.

Ez a megfelelő pillanat. Lehet, hogy különösnek tűnik, de a jó cél érdekében döntöttem. A játékosoknak, a klubnak és nekem is így lesz a legjobb. Ennek a csapatnak továbbra is folyamatosan nyernie kell és három év után új "hangra", valamint más felkészítési módszerre van szüksége.

Imádom ezt az együttest és az elnököt is, akitől lehetőséget kaptam a játékra és arra, hogy álmaim csapatát irányítsam, de minden változik, végső soron ezért döntöttem a lemondás mellett."

Zizou játékosként 2001-től 2006-ig szerepelt a Blancók színeiben és távozása ellenére nem zárta ki, hogy visszatér majd a klubhoz.

Egy dolgot szeretnék még mondani, hogy "hasta pronto" (hamarosan találkozunk), mert tudom, hogy még visszatérek, lehet, hogy egy kis pihenő után.

Közel fogok maradni a csapathoz és bármennyire furcsának tűnhet most a döntésem, eljött az idő a változáshoz. Szeretném megköszönni a szurkolóknak és a játékosoknak, hogy focistaként és edzőként is mindig támogattak engem." - zárta mondandóját a francia.

Nem kellett sokat várni, a találgatások futótűzként terjednek, hogy ki veheti át helyét az együttes élén. Jelenleg Joachim Löw, Arséne Wenger és Antonio Conte tűnnek a legesélyesebbnek a feladatra - a témával hamarosan részletesebben is foglalkozunk itt a hatharom.com-on.

Szerintetek jól döntött Zidane?
megosztom