Kézilabda

Kiütéses győzelmet arathat a magyar válogatott

A magyar női kézilabda-válogatott szerdán Koszovóban játszik Eb-selejtezőt, ahol csak és kizárólag a különbség a kérdés.

Ismét magabiztos győzelmet arathatnak Kovacsicsék Koszovó ellen. - Fotó: MTI - Krizsán Csaba

Utolsó előtti Eb-selejtezőjére készül szerdán a magyar női kézilabda-válogatott, Kim Rasmussen tanítványai Koszovóba látogatnak. Sikerünk előre borítékolható, a balkáni ország válogatottja messze elmarad tudásban a mieinktől, amit mi sem példáz jobban, hogy szeptember végén 25 góllal, 37-12-re győztünk ellenük hazai pályán, továbbá a bukmékerek háromesélyben szorzót sem kínálnak ránk...

1x2    
Koszovó Döntetlen Magyarország
19.50 34.00 -

A hazai csapat a pofozógép szerepét tölti be a csoportban, hiszen az utolsó helyet foglalja el, négy meccs, négy vereség, -85-ös gólarány. A legszorosabb meccsét Fehéroroszország ellen vívta hazai pályán, márciusban "csak" 9 góllal kapott ki hazai pályán a harmadik helyen tanyázó beloruszok ellen.

Ami a mieinket illeti, lassan már hagyománnyá válik, de ezúttal sem a legerősebb keretet tudta összetrombitálni Kim Rasmussen szövetségi kapitány. Görbicz Anita ugye korábban visszavonult, Szekeres Klárára és Szucsánszki Zitára személyes okok, míg Tomori Zsuzsannára, Szikora Melindára és Klivinyi Kingára sem számíthat a mester sérülés miatt. A hétvégén pedig még tovább kellett variálnia Rasmussennek kényszerűségből, ugyanis Kiss Éva, Such Nelli, Kiss Nikolett és Szöllősi-Zácsik Szandra sérülés miatt kikerült a keretből, helyükre Horváth-Pásztor Bettinát, Faluvégi Dorottyát és Szekerczés Lucát hívta be a kapitány.

A magyar női válogatott kerete
Kapusok: BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), JANURIK Kinga (Érd), HORVÁTH-PÁSZTOR Bettina (DVSC-TVP)
Jobbszélsők: FALUVÉGI Dorottya (FTC-Rail Cargo Hungaria), LUKÁCS Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövők: HORNYÁK Dóra (FTC-Rail Cargo Hungaria), KARNIK Szabina (MTK Budapest), KOVÁCS Anna (Dunaújvárosi KKA), SZEKERCZÉS Luca (Dunaújvárosi KKA)
Irányítók: KOVACSICS Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), TÓTH Gabriella (Érd), PÁLOS-BOGNÁR Barbara (Budaörs)
Beállók: KISFALUDY Anett (Érd), SIRIÁN Szederke (DVSC-TVP), SZABÓ Laura (Érd)
Balátlövő: HÁFRA Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Balszélsők: PUHALÁK Szidónia (Győri Audi ETO), SCHATZL Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Szövetségi kapitány: Kim RASMUSSEN

A mieink egyébként múlt péntek óta készülnek a szerdai, pristinai, illetve a szombati, kecskeméti - akkor majd a fehéroroszokat fogadjuk - összecsapásokra. Amennyiben Koszovóban sikerül nyernie Kovacsics Anikóéknak, úgy biztosan Eb-résztvevő lesz a magyar válogatott, míg a Fehéroroszország elleni hazai sikerrel a csoportelsőséget is megszereznék Hollandia előtt a mieink.

Visszakanyarodva a szerdai találkozóhoz, egyértelműen Kim Rasmussen tanítványainak áll a zászló, ahogy fentebb is említettük háromesélyben szorzót sem kínálnak a mieinkre, a hendikep vonalat pedig 22,5-nél húzta meg a    . Az állami iroda a gólok számának határát 52,5-nél állapította meg.

Fogadásügyileg roppant nehéz a találkozó, ugyanis a két csapat között hatalmas a differencia, viszont a keretünkből többen is erősen "kifacsart" állapotban vannak, ami mellé még az utazás is párosul. Érdemes lehet tehát egy hazai, pluszos hendikepben gondolkozni, azonban szigorúan minitéttel, mivel Hollandia 28 (!) találattal tudott nyerni Koszovóban...

7. csoport állása
1. Hollandia 4 3 0 1 114:74 6
2. Magyarország 4 3 0 1 103:71 6
3. Fehéroroszország 4 2 0 2 111:98 4
4. Koszovó 4 0 0 4 64:149 0

A magyar válogatott szerdai mérkőzését a Sport 1 18:00-tól élőben közvetíti!