Magyar foci

Vasárnap láthattuk az év bundáját Magyarországon?

Olyan eredmény született Sopronban, ami a hazai és a vendégcsapatnak is tökéletesen megfelelt. Bunda volt?

Érdekes meccsen búcsúzott a Sopron hazai közönségétől. - Fotó: Kisalföld

Áldatlan állapotok uralkodnak február óta Sopronban, mivel a klubnál elfogyott a pénz, így pedig a játékosok és a szakvezetők azóta sem kapták meg jogos járandóságukat. Emiatt, a korábban szebb napokat látott város - 2005-ben például Magyar Kupát nyert a hasonló okok miatt megszűnt FC Sopron - csapata, már régen kiesett a másodosztályból, s jövőre maximum a harmadik ligában indulhat. Feltéve, ha a felgyülemlett adósságait törleszti - jelen körülmények közt erre esély sincs -, minden más esetben maximum valamely megyei osztályban láthatjuk viszont a következő szezontól.

Az persze már más kérdés, hogy papíron profi labdarúgókat foglalkoztatnak Sopronban, akiknek ilyen körülmények között is a maximumot kellene nyújtaniuk, s ugyanúgy küzdeniük, a csapat, de legfőképp saját maguk érdekében, hogy például a következő szezonban egy jobb és stabilabb gárdánál helyezkedhessenek el.

Vagyis a csapat játékoskeret erőssége alapján a 10-14. hely között kellett volna végeznie a végelszámoláskor...

Persze, ha a másik, emberibb oldaláról nézzük a dolgot, ugye nem robotokról, hanem húsvér játékosokról van szó, akiknek ez a főállású foglalkozásuk, s ha nem kapják meg a bérüket időtlen idők óta, akkor, hogyan lehet rajtuk bármit is számon kérni?

[2563676] 2018-05-27 17:00:00 Soproni Vasutas SE - Zalaegerszegx;

Nos, múlt pénteken már annyira elfajultak a dolgok Sopronban, hogy az öltözőben hatalmas veszekedés alakult ki a labdarúgók és Pöltz Róbert ügyvezető között. A futballisták nem vettek részt az aznap délelőtti edzésen, sőt kipakolták az öltözőt, s az is benne volt a pakliban, hogy nem állnak ki a Zalaegerszeg ellen.

"Néhány játékosomnak lassan nincs hol laknia, és nem túlzás, hogy már-már éheznek. A vezetők családokat tesznek tönkre, felteszem a kérdést: három gyerekem van, akikért anyagi felelősséggel is tartozom, értük ki vállalja a felelősséget, ha engem átvernek?" - mondta Bekő Balázs a Nemzeti Sportnak, aki szerint a klub felszámolása esetén a labdarúgók és ő sem remélheti, hogy kifizetik a munkáját.

"Minden törvényes eszközzel élek, hogy nehéz helyzetbe hozzam azokat, akik felelősek a kialakult helyzetért. Dögöljön meg a szomszéd lova is! És ez nem fenyegetés. Ha valaki az életemmel szórakozhat, megtehetem én is az övével" - szögezte le Bekő.

Így indultak neki a soproniak a hétvégi találkozónak, s a puskaporos hangulatot a bukmékerek is érzékeltették szorzóikkal. Az oddsok publikálásakor egyértelműen a Zalaegerszeg volt a favorit, azonban a zalaiakra kínált kezdeti 1.60-szoros szorzó a kezdősípszóra 1.10-szeresre esett. Azonban, aki szereti az összeesküvés elméleteket  nem háromesélyben, sőt még csak nem is hendikeppel fogadott, hanem a "HT/FT"-re, azaz a félidő/végeredményre kínálat fogadási opcióra tett fel pénzt, még pedig úgy, hogy a Sopron vezet a félidőben, de végül mégis a ZTE nyer."

Aki pedig így tett, az óriásit kaszált, hiszen a Sopron 1-0-s előnnyel vonulhatott pihenőre, ám végül a meccset 3-1-re elveszítette, minderre pedig átlagosan 22-szeres (!) szorzón lehetett fogadni az online fogadóirodákban.

Az egyik legismertebb nemzetközi bukméker ugyanakkor tudhatott valamit, hiszen jócskán a mérkőzés kezdete előtt felfüggesztette ezen fogadási piacát...

S, hogy miért volt ez a legkézenfekvőbb opció, amivel hatalmasat lehetett kaszálni? A Sopronnak ugyanis mindegy volt, hogy milyen eredményt ér el, hiszen tök utolsóként esik ki a bajnokságból, míg a ZTE győzelmi kényszerben lépett pályára, hogy szégyenszemre elkerülje a kiesést - itt jegyeznénk meg, hogy egy héttel korábban is egy igen érdekes mérkőzést vívott a zalai gárda, amikor is 5-4-re győzte le otthonában a már bajnok MTK-t. Mindez pedig összejött, avagy a kecske is jól lakott, de a káposzta is megmaradt!

239982