Bulvár

A Bayern München világsztárja saját kriptovalutát indít

  • gb1

Aki kimarad az lemarad - tartja a mondás. James Rodriguez nem akart közéjük tartozni és beszállt a blockchain-iparba.

Vajon a modern futballban is megkerülhetetlen lesz a blokklánc technológia? fotó: Insider Pro

A futball világában a top játékosok közül a 2014-es vb Aranycipős támadója, a kolumbiai James Rodriguez lett az első, aki beszállt a kriptobizniszbe. Rodriguez a SelfSell-el karöltve május 27-én indította útjára a "JR10" nevű tokent, melynek célja, hogy kidomborítsa saját brandjének értékeit és szorosabb kapcsolatot biztosítson közte és rajongói közt.

A Bayern München fenegyereke két éves kölcsön időszakát tölti a bajor városban, ahol a remek debütáló szezonját az új vállalkozásának bejelentésével ünnepelte. A SelfSell szerint 

a "JR10 Token" tulajdonosok exkluzív ajánlatokat és kiváltságokat élvezhetnek, beleértve ajándéktárgyakat is, továbbá részt vehetnek a rajongói klubtalálkozókon, és szerepet játszhatnak a James márkanév növekedésében.

Igazából úgy hangzik, mintha a "JR10 Token"-nek inkább merchandise szerepe lesz, mint igazi kriptovaluta, amelyet a játékos szuper-fanatikusainak próbálnak majd értékesíteni. 

Rodriguez nem az első neves sportoló, aki belevágott a blockchain-bizniszbe. Korábban a boxoló legenda, Manny Pacquiao és a Manchester United egykori sztárja, Michael Owen is bejelentette, hogy saját márkás koint indít.