NB I

Bravúr kéne, hogy ne a Diósgyőr essen ki

  • varin
Címkék:

A Diósgyőrnek még az is kevés lehet, ha megverik a bajnok Videotont. Íme az utolsó játéknap matematikája.

Június 2-án, szombaton zárul az OTP Bank Liga 2017/18-as szezonja, ám a legfontosabb kérdések közül még több is megválaszolatlan. A Videoton bajnoki címe és a Ferencváros ezüstérme már eldőlt, de hogy ki lesz a két kieső és ki indulhat az Európa Ligában ősszel, arra csak hétvégén kapjuk meg a választ. Lássuk a forgatókönyveket!

A Fradi hétvégi, négygólos sikere csak arra volt elég, hogy Busaiék még nagyobb bajba kerüljenek - Fotó: Blikk

Bronzérem és EL-indulás

Mivel az Újpest a múlt héten elhódította története 10. Magyar Kupa-elsőségét, az ő jövő évi kupaindulásuk már biztos. Azonban jelenleg jó eséllyel pályáznak a bronzéremre is, ami azt jelentené, hogy az NB I 4. helyezettje, vagyis a Debrecen, a Honvéd vagy a Paks indulhatna a lila-fehérek mellett.

Legjobb eséllyel talán a kispestiek várják az utolsó játéknapot, hiszen ha jobb eredményt érnek el otthon a Vasas ellen, mint a Loki Újpesten, akkor Supkáék örülhetnek. A paksiaknak a Loki és a Honvéd együttes botlása mellett az is kéne, hogy nyerjenek Felcsúton, amelyre azért nem látunk sok esélyt.

A Loki sorsa tehát a saját kezében, hiszen jelenleg negyedik helyen állnak, győzelemmel pedig a bronzérmet is megcsípnék Tőzsérék, ám mint azt láthattuk az elmúlt hetekben, a Nagyerdő legénysége nem túlságosan motivált a korai szezonkezdet kapcsán.

Kiesés

Öt szereplős küzdelem a kiesés elleni harc, így minden forgatókönyvet végigvenni szinte lehetetlen. Legrosszabb helyzetben az a Diósgyőr van, amelynek nem csak nyernie kell a bajnok Videoton ellen, de szükséges az is, hogy a Haladás, Balmazújváros, Vasas trióból ne nyerjen legalább kettő.

A miskolciak az utolsó 11 bajnokijukból 1-et tudtak megnyerni, idén a Vidi hét gólt is vágott nekik két meccsen.

Szintén kiesőhelyen áll a Vasas, amelyik döntetlen esetén csak akkor marad benn, ha a Ferencváros nyer a Hajdúságban, ám a két csapat közötti nem túl barátságos kapcsolat okán talán azt is feltételezhetjük, Bödéék nem szakadnak majd meg a számukra tét nélküli meccsen.

Szélsőséges esetben még a Mezőkövesd is kieshet, ehhez a Balmaz, Hali és a Vasas sikere szükséges, így különösen átkozhatják Kuttor Attiláék a hétvégi balszerencsés vereséget az Újpest ellen.

Érdekes utolsó forduló elé nézünk tehát, hatalmas mérkőzésnek ígérkezik a Diósgyőr-Videoton derbi, ahol ha a fehérváriak motiváltan és becsületesen játszanak majd, alighanem Borsod-megye egyik csapatától elköszönünk majd.

Az NB I 33. fordulójának szorzóiról később beszámolunk.

2018-06-02;212
239099