Foci-vb 2018

Íme, Pepe öt favoritja a világbajnokságra

A portugálok védője saját válogatottját nem tartja favoritnak a végső győzelemre.

Bár Portugália regnáló Európa-bajnokként utazhat majd el az oroszországi világbajnokságra, a bukmékereknél csupán a 8.helyen állnak a luzitánok az erőrangsorban, jelenleg pedig kereken 25-szörös pénzt fizetne, ha Cristiano Ronaldóék újabb trófeával öregbítenénk a válogatott hírnevét.

Fernando Santos szövetségi kapitány többi kollégájához hasonlóan már kihirdette előzetes keretét, amelyben helyet kapott a 35 éves Pepe is. A korábban a Real Madridban, jelenleg pedig a Besiktasban futballozó hátvéd a Portugál Labdarúgó Szövetség (FPF) honlapjának nyilatkozott arról, hogyan látja saját és az ellenfél csapatainak az esélyeit.

Fotó: Selecoes de Portugal - facebook.com

A durva belépőiről is híressé vált Pepe szerint bár Portugália nem tartozik a favoritok közé, ha sikerül a két évvel ezelőtti formát előhúzni, nehéz lesz őket legyőzni.

„Azt gondolom, hogy hinnünk kell magunkban, abban, amit eddig letettünk az asztalra, nagy alázattal és áldozatkészen kell az előttünk álló feladatokhoz állni. Vannak olyan válogatottak, amelyek más szintet képviselnek. Ezek közé tartozik Brazília, Argentína, Németország, Spanyolország és Franciaország. Utóbbiakat megvertük az Európa-bajnokság fináléjában, ezért úgy érzem, hogy a tiszteletet mi is kivívtuk magunknak.” - fogalmazott a tar hátvéd, aki azért túl sok kockázatot nem vállalt ezzel a kijelentésével, hiszen a fogadóirodáknál is az az első öt helyezett.

Portugália a B-csoportba kapott besorolást, ahol Spanyolország, Marokkó és Irán lesz majd az ellenfele. Az erőviszonyok alapján a továbbjutás nem okozhat problémát Európa braziljainak, amit alátámasztanak az oddsok is.
 

  • Portugália továbbjut @1.20 -    
     
  • Portugália megnyeri a csoportját @3.00
186700
Melyik ország nyeri a világbajnokságot?
   
Brazília 5.00
Németország 5.50
Spanyolország 7.00
Franciaország 7.50
Argentína 10.00
Belgium 12.00
Szerinted melyik válogatott nyeri a 2018-as labdarúgó-világbajnokságot?x;