NB I

Furcsa, de itt az a kérdés, melyik csapat akarja egyáltalán az EL-t

megosztom

Az utóbbi napokban szurkolói berkekben komolyan felmerült annak lehetősége, hogy Debrecenben eltekintenének a bronzéremtől és az Európa Liga-indulástól.

Szégyenteljes, megalázó vereséget szenvedett múlt hétvégén a Debrecen Balmazújvárosban, amely alaposan kiverte a biztosítékot a szurkolóknál.

Amellett, hogy a Loki szurkolói kérdőre vonták Tőzsér Dánielék hozzáállását, szurkolói berkekben igen sokszor téma volt, hogy esetleg nem szándékosan született-e a vereség a megyei derbin.

A debreceniek hétvégén a Puskás Akadémia ellen mutathatják meg, hogy komolyan gondolják az EL-indulást, ugyanis ha nyernek, akkor valószínűvé válik a jövő évi kupaszereplés.

   
Debrecen Döntetlen Puskás Akadémia
1.70 3.85 4.30

Különösen annak fényében, hogy a Debrecen a következő fordulóban Újpestre látogat, amely gárda ha megkaparintja a harmadik helyet, akkor az OTP Bank Liga negyedik helyezettje is indul a második számú kupasorozatban.

Ha viszont hiszünk az összeesküvés-elméletekben, akkor kijelenthetjük, a Lokinak nem szabad megvernie a Puskást, különben csak nehezen úszhatják meg az EL-t.

A debreceniek ellenfele vasárnap este az a felcsúti legénység lesz, amely nagyon fájó vereséget szenvedett szerda este a kupadöntőben. Pintér Attila legényei 120 perc gyötrelmet után büntetőkkel bukták el a Magyar Kupát, ami alighanem fizikailag és mentálisan is nyomot hagyott a játékosokban. Nagy kérdés ezek után, hogy a Fejér megyeiek mestere kiket vezényel majd a kezdőbe, a felcsútiak ugyanis már igen nehezen érhetik el céljukat, az európai kupaszereplést. Hiányzók azonban a túloldalon is bőségesen akadnak.

"Lehet unalmas már, de nem bírjuk el, hogy több alapemberünk is hiányzik, gondolok itt Nagy Sanyira, Bényei Balázsra, Ferenczi Janira és Jovanovicra. Utóbbi játékosunkat műteni kell, ráadásul Filip megbetegedett és Kinyik is sérüléssel bajlódik. Ettől függetlenül mindenképp nyerni szeretnénk a hétvégén, amikor a becsületünkért játszunk majd. Meg kell mutatnunk, hogy van bennünk kurázsi, lelkileg erősek vagyunk és fel tudjuk dolgozni a hétvégi meccsen történteket" - nyilatkozta Herczeg András a DVSC hivatalos oldalán, valamint kiemelte, a múlt hétvégi történések nem méltóak a debreceni címerhez.

Fotó: HAON

Noha azt írtuk, hogy a felcsútiak dolga nagyon nehéz lesz, a Puskás akár végezhet a negyedik helyen, amely az újpesti dobogó esetén EL-indulást jelentene Hentyéknek.

Ami a két csapat idei mérkőzéseit illeti, az NB I-ben és a kupában is kétszer találkoztak, a Loki mérlege 2-1-1, ráadásul a felcsútiak történelmük során eddig egyszer, 2015-ben tudtak pontot csenni a Nagyerdőből.

Hétvégén finoman szólva sem várható telt ház a Nagyerdei Stadionban, hiába készül az utolsó idei hazai mérkőzésére a Loki. És mivel a piros-fehérek motiváltsága erősen megkérdőjelezhető, nem tűnik rossz befektetésnek 1.94-ért az x2, ha pedig mindenképpen meg akarnak szabadulni a lokisták az EL terhétől, még akár a "V"-t is behúzhatjuk 4.30-as szorzóért.

[2539103] 2018-05-27 17:00:00 Debrecen - Puskás Akadémiax;
2018-05-27;212
239099
megosztom